Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Pre Keňanov bol Bratislavský maratón najchladnejším v živote
Zdielať na

Pre Keňanov bol Bratislavský maratón najchladnejším v živote

BRATISLAVA / Ôsmy ročník Bratislavského maratónu by sa pokojne mohol premenovať na mrazitón. Aj keď podľa dátumu už máme na Slovensku jar, nedeľňajšie počasie malo úplne iný charakter. A to sa potom odrazilo aj pri výbere športového oblečenia.

Taký naobliekaný som nikdy nebol

"V takej zime som ešte nebežal. Ani taký naobliekaný," hovorí víťaz maratónu Isaac Cheruiyot Chesiny. Niekomu ani mráz nevadí a na trať sa vždy vydá v ľahkom bežeckom oblečení. Takúto alternatívu si vybral aj Maďar Atila Kováč, bol však skôr výnimkou.

Väčšina vytrvalcov volila viacej tenkých vrstiev s pokrytím čo najväčšieho množstva svojho tela. "Čakal som, že to bude horšie. Aj tá zima sa dala prežiť," hovorí moderátor Novín Jano Mečiar. 

Bežali sa aj štafety

Napokon pre drvivú väčšinu účastníkov nebol najdôležitejší čas, ale zdolanie veľkej výzvy v podobe zvládnutia jednej z najťažších športových disciplín. A výnimkou neboli ani bežci s rokmi narodenia dokonca ešte z obdobia druhej svetovej vojny.

Podujatie oživil aj beh 4-členných štafiet, ktorých sa prihlásilo vyše 300, i keď na súhre pri odovzdávke by niektoré tímov ešte mali popracovať. 8. ročník na novej trati však i napriek nepriazni počasia mal iba pozitívne ohlasy, ako medzi bežcami, tak i medzi divákmi.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články