Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Peter Sagan (23) valcuje! Vyhral 6. etapu na Tirreno - Adriatico
Zdielať na

Peter Sagan (23) valcuje! Vyhral 6. etapu na Tirreno - Adriatico

PORTO SANT'ELPIDIO / Slovenský cyklista Peter Sagan dosiahol druhý etapový triumf na podujatí World Tour Tirreno - Adriatico, keď vyhral pondelkovú 6. etapu so štartom i cieľom v Porto Sant'Elpidio.

Po 209 km sa presadil v záverečnom špurte vedúcej trojčlennej skupiny pred Vincenzom Nibalim z Talianska a Joaquimom Rodríguezom zo Španielska. Dvadsaťtriročný Žilinčan sa tento rok radoval z piateho úspechu v profesionálnom pelotóne. Za etapové prvenstvo si vybojoval ďalších šesť bodov do svetového rebríčka UCI, celkovo ich má v sezóne 2013 už dvanásť.

Vďaka druhému miestu a náskoku pred prenasledovateľmi sa do modrého dresu lídra pretekov oblečie v ďalšej etape Vincenzo Nibali. Z vedúcej pozície zosadil Brita Christophera Frooma. O celkovom víťazovi Tirreno - Adriatico rozhodne utorková časovka na 9,2 km v San Benedetto del Tronto. Pred jej začiatkom má Nibali pred Froomom náskok 34 sekúnd, Španiel Rodríguez zaostáva o ďalšie tri sekundy.

V chladnom počasí sa pelotón od úvodných kilometrov trhal, poveternostné podmienky prinútili odstúpiť viacerých jazdcov na čele s Andym Schleckom a Marcom Cavendishom. Peter Sagan jazdil od začiatku v hlavnej skupine a držal sa favoritov. Vo zvlnenom teréne sa pelotón neustále zmenšoval. Približne 30 km pred cieľom bola v popredí sedemčlenná skupina s Fabianom Cancellarom či Damianom Cunegom. V zjazde z predposledného stúpania nastúpil Nibali, ktorého sa chytil Sagan. V záverečnom kopci Muro di Sant'Elpidio približne 10 km pred cieľom sa k tejto dvojici pridal aj Rodríguez. Trio spolupracovalo a vypracovalo si náskok. V závere potvrdil svoje šprintérske kvality Peter Sagan, jeho dvaja konkurenti bojovali o druhé miesto.

Výsledky - cyklistické preteky Tirreno - Adriatico:

6. etapa (Porto Sant'Elpidio - Porto Sant'Elpidio, 209 km): 1. Peter Sagan (SR) Cannondale 5:45:17 h, 2. Vincenzo Nibali (Tal.) Astana, 3. Joaquim Rodríguez (Šp.) Kaťuša obaja +2 s, 4. Mauro Santambrogio (Tal.) Vini Fantini-Selle Italia, 5. Samuel Sánchez (Šp.) Euskaltel-Euskadi, 6. Alberto Contador (Šp.) Saxo-Tinkoff - všetci +44 Poradie po 6. etape: 1. Vincenzo Nibali (Tal.) Astana 27:57:26 h, 2. Christopher Froome (V. Brit.) Sky +34, 3. Joaquim Rodríguez (Šp.) Kaťuša +37, 4. Alberto Contador (Tal.) Saxo-Tinkoff +48, 5. Michal Kwiatkowski (Poľ.) Omega Pharma-Quick Step +58, 6. Christopher Horner (USA) RadioShack Leopard +1:05 min

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, Sagan oslavuje na Tirreno-Adriatico

Súvisiace články