Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Peter Sagan opäť sebavedomo dvíhal ruky. Zvíťazil na GP di Camaiore
Zdielať na

Peter Sagan opäť sebavedomo dvíhal ruky. Zvíťazil na GP di Camaiore

CAMAIORE / Slovenský cyklista Peter Sagan dosiahol svoje tretie tohtoročné víťazstvo, keď sa presadil v koncovke na štvrtkových jednorazových pretekoch GP di Camaiore v Taliansku.

V záverečnom súboji zdolal Talianov Diega Ulissiho a Rinalda Nocentiniho. V závere jazdila v popredí dvanásťčlenná skupina, skvelí vrchári Vicenzo Nibali, Michele Scarponi a Denis Meňšov sa však v kopcovitom teréne nedokázali zbaviť Sagana, ktorý v závere predviedol svoje kvality.

,,Začiatok pretekov bol po rovine, potom nasledovalo šesť okruhov, kde bol štvorkilometrový kopec. Od začiatku ušla skupinka piatich jazdcov, medzi ktorými bol aj náš tímový pretekár Stefano Agostini, čo bolo pre nás výhodou. Ťahať museli iné tímy, hlavne sa usilovali jazdci z Astany. Musím povedať, že tie posledné okruhy sa išli dosť rýchlo a tempo sa postupne zrýchľovalo. V poslednom kole sme ich dobehli a v závere sa potom utvorila väčšia skupina, kde skúšali nastúpiť Nibali, či Scarponi, ale sme ich zišli. Rozhodnutie prišlo v samom závere, kde mi výdatne pomáhal Moreno Moser, najmä posledné tri kilometre. Keby nebolo jeho, veru neviem, ako by to dopadlo... V závere mi to skvele rozbehol a posledných dvesto metrov som potom nastúpil do špurtu. Som veľmi rád, že som zvíťazil," povedal v cieli Peter Sagan.

Pre Slováka to bol prvý štart po zápale priedušiek na pretekoch Okolo Ománu, na ktorých pred ochorením triumfoval vo dvoch etapách.

Dvadsaťtriročný rodák zo Žiliny sa po GP di Camaiore predstaví v sobotu na podujatí Strade Bianche a v nedeľu na nových pretekoch Roma Maxima v Ríme. Od 6. marca ho čaká premiérová tohtoročná účasť na podujatí WorldTour, keď sa zúčastní na Tirreno - Adriatico.

Výsledky: GP Camaiore (183 cm): 1. Peter Sagan (SR) Cannondale, 2. Diego Ulisse (Tal.) Lampre Merida, 3. Rinaldo Nocentini (Tal.) AG2R La Mondiale

 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články