Jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Peter Sagan (23) sa doliečil, čakajú ho prvé európske štarty
Zdielať na

Peter Sagan (23) sa doliečil, čakajú ho prvé európske štarty

Zdroj: SITA

FLORENCIA / Slovenský cyklista Peter Sagan si už doliečil zápal priedušiek z Ománu a vo štvrtok ho čaká prvý súťažný štart v sezóne 2013 v Európe, keď nastúpi na preteky GP di Camaiore v Taliansku.

Sagan vyhral v Ománe dve etapy, bol silný v koncovkách a nemal problém ani v kopcoch. O sily ho však oberala choroba. Na GP di Camaiore povedie tím Cannondale, v ktorom nechýbajú ani Moreno Moser a Damiano Caruso.

Dvadsaťtriročný rodák zo Žiliny strávil uplynulých pár dní v Toskánsku. Po GP di Camaiore sa predstaví v sobotu na podujatí Strade Bianche a v nedeľu na nových pretekoch Roma Maxima v Ríme. Od 6. marca ho čaká prvý tohtoročný štart na podujatí WorldTour, keď sa zúčastní na Tirreno - Adriatico.

"V krku už necítim bolesť, môžem povedať, že sa cítim lepšie, ale ešte mi chýba väčšia výbušnosť. Oddýchol som si a začal som postupne s tréningom. GP Camaiore sú ťažké preteky. Mojím prvotným cieľom je opäť si dobre zasúťažiť a vidieť, ako sa budem cítiť. Myslím si, že je to dobrá príprava na Strade Bianche a Tirreno - Adriatico," uviedol v tlačovej správe tímu Cannondale Peter Sagan. Informáciu priniesol web cyclingnews.com.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články