Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Krutý Valentín. Pistorius (26) omylom zastrelil priateľku (†29)!
Zdielať na

Krutý Valentín. Pistorius (26) omylom zastrelil priateľku (†29)!

JOHANNESBURG / Slávny juhoafrický paralympionik Oscar Pistorius pravdepodobne omylom zastrelil svoju priateľku. Juhoafrická polícia ho už podľa viacerých zdrojov zatkla. Čo sa naozaj stalo v šprintérovom dome v Pretorii, je momentálne nejasné. Podľa niektorých verzií si Pistorius pomýlil v noci priateľku so zlodejom.

Pomýlil si priateľku so zlodejom?

Agentúra AP s odvolaním sa na hovorkyňu polície Katlego Mogalovú tvrdí, že telesne hendikepovaný atlét je vo vyšetrovacej väzbe a ešte vo štvrtok by ho mal vypočuť sudca. Tridsaťročnú Reevu Steenkampovú našli mŕtvu v dome po výstreloch do hlavy a ramena. Polícia pri vyšetrovaní objavila na mieste incidentu zbraň kalibru 9 milimetrov a zatkla 26-ročného muža.

"Privolaný lekár skonštatoval, že žena je už mŕtva a polícia začala vlastné vyšetrovanie. Žena podľahla strelným zraneniam," uviedla hovorkyňa polície Mogalová, ktorá nepotvrdila informácie o tom, že by strelcom bol Pistorius. "Nechceme zbytočne špekulovať. Na všetky otázky dá odpoveď vyšetrovanie," dodala.

Podľa britského Daily Mail došlo k streľbe o štvrtej ráno.

Bývalá modelka Steenkampová pravdepodobne chcela Pistoriusa prekvapiť na valentínske ráno. Obaja tvorili pár od minulého novembra. Pistorius v jednom z rozhovorov pred olympijskými hrami v Londýne potvrdil, že má doma pištoľ hneď vedľa svojej postele.

Pistorius sa stal prvým športovcom s amputovanými nohami, ktorý sa zúčastnil na súťaži pod piatimi kruhmi. Juhoafričan behá na protézach z uhlíkových vlákien. V rokoch 2004 v Aténach a 2008 v Pekingu sa zúčastnil na paralympijských hrách, v roku 2012 okrem paralympijských absolvoval aj olympijské hry, keďže testy preukázali, že mu protézy neposkytujú v súbojoch so súpermi žiadnu výhodu. Jeho osobný rekord na 400 m je 45,07 s.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, Pistoriusove zlato v Londýne

Súvisiace články