Jasno
14°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
VIDEO. Bolt oslavoval narodeniny v helikoptére
Zdielať na

VIDEO. Bolt oslavoval narodeniny v helikoptére

Čo dať k narodeninám jednému z najbohatších športovcov sveta? To je dilema, nad ktorou si jeho blízki môžu lámať hlavu aj niekoľko mesiacov a predsa im nemusí nič kreatívne napadnúť. Trojnásobný olympijsky víťaz z Londýna, Usain Bolt, si preto darček napokon vypýtal sám.

V helikoptére ponad Alpy

Zaprial si jediné. Tretry na chvíľu vymeniť za helikoptéru. Stať sa na chvíľu pilotom mu švajčiarski hostitelia napokon splnili. Bonusom navyše bolo, že si zalietal nad končiarmi Álp. A hneď poslal niekoľko fotografií svojim priateľom. "Nestáva sa mi to často, ale nad tými horami som stratil reč," povedal Bolt.

Toto bol však iba úvod luxusnej párty. V sídle majiteľa známej firmy vyrábajúcej hodinky, ktoré najrýchlejší muž planéty dostal za svoje triumfy na olympiáde v Londýne, ho čakali ďalšie darčeky. Medzi nimi aj torta s vyobrazením jeho víťazného gesta. "Všetci sa ma pýtajú, čo ho predvediem aj v Riu. Pokúsim sa, ale je to ďaleko a bude to veľmi ťažké," uviedol Bolt.

No už o pár hodín ho môže tento vynikajúci atlét a rodený showman opäť zopakovať. V Laussane na Diamantovej lige sa tentoraz  predstaví v behu na 200 metrov. Nie je vylúčené, že si k 26. narodeninám pripíše ďalšie víťazstvo.

Skok do diaľky? Prečo nie...

Jamajská atletická hviezda Usain Bolt priznal, že pred olympijskými hrami 2016 v brazílskom Riu de Janeiro zvažuje zmenu disciplíny, teda konkrétne prechod od šprintov ku skoku do diaľky. Najrýchlejší muž sveta v súčasnosti vyvrátil klebety, že kariéru ukončí ešte pred nasledujúcimi OH. Zároveň však pripustil, že o štyri roky bude možno súťažiť už v inej disciplíne.

Ak by sa z Bolta stal skokan do diaľky, išiel by v stopách slávneho Američana Carla Lewisa, ktorý sa okrem šprintov tiež venoval tejto skokanskej disciplíne.
"Je to o rozdielnych cieľoch. Je veľa disciplín, ktoré môžem v športe robiť. Môj kouč chce, aby som bežal štvorstovku, ja by som chcel skúsiť diaľku. Neustále by som sa mohol snažiť vylepšovať rekordy, ale v hre je aj niečo iné. Po sezóne sa rozhodneme, čo budeme chcieť dosiahnuť a v nasledujúcej sezóne budeme na tom pracovať," uviedol pre britskú televíziu Sky News Bolt.

Usain Bolt sa prednedávnom prezentoval vyjadreniami o túžbe skúsiť kariéru futbalistu v Manchestri United, alebo úvahou o štarte v austrálskej kriketovej súťaži Twenty20 Big Bash League.

reuters

Súvisiace články