Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Lodnon Oimplyáda 2102? Aj takto bojujú Briti proti absurdným zákazom
Zdielať na

Lodnon Oimplyáda 2102? Aj takto bojujú Briti proti absurdným zákazom

Britský humor vedel vždy udrieť klinček po hlavičke. Nie je tomu inak ani pri Olympiáde 2012. Okrem toho, že ide o krásne športové zápolenie, ide aj o veľký biznisový pretek. Najmä pri ochrane značiek, ktorú britská značková polícia pohnala do extrému! Nuž a ako sa s tým niektorí vyrovnávajú?

Toto sú zakázané slová...

Každá firma si chráni svoju značku a všetky marketingové veci. V Londýne však túto ochranu dohnali do skutočného extrému. Počas olympijských hier vydali dokonca pravidlá týkajúce sa používania niektorých slov pre rôzne reklamné účely. Napríklad je zakázané takto použiť slová Londýn (London), zlato (gold), hry (games) alebo leto (summer).

Samozrejme sa to netýka oficiálnych sponzorov. Títo zaplatili okolo 1,8 miliárd eur len za to, aby sa mohli zúčastniť olympiády. Kto nezaplatil, je mimo hry.

Lodnon Oimplyáda 2102

Londýnčania a Briti vo všeobecnosti sa dosť nahnevali. Stali sa totiž aj také prípady, kedy mal nejaký obchodník usporiadané žemle do tvaru olympijských kruhov. Prišli však príslušníci tzv. značkovej polície a zatrhli mu to. Je ich celkovo asi 300 a kontrolujú dodržiavanie pravidiel.

S touto situáciou sa však niektorí obchodníci vyrovnávajú po svojom, s veľkou dávkou britského humoru a originality. Vznikol tak názov, ktorý sa ujal po celej Británii, vyvoláva smiech a nadšený potlesk: Lodnon Oimplyáda 2102! Názov sa stal hitom. Dokonca má aj svoje olympijské kruhy, alebo lepšie povedané štvorce.

Café Lympics???

Len tak pre zaujímavosť, každý kto použije jedno zo zakázaných slov pre reklamné účely, môže si vyslúžiť pokutu neuveriteľných 26 tisíc! A preto napríklad také Café Olympics muselo zo svojho názvu vymazať "O", takže je z neho len Café Lympics....

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články