Polojasno
22°
Bratislava
Haló? Tu Obama, tam rekordér Phelps (27)...
Zdielať na

Haló? Tu Obama, tam rekordér Phelps (27)...

Olympijskému rekordmanovi Michaelovi Phelpsovi gratuloval k  historickému úspechu aj jeden z najmocnejších mužov sveta Barack Obama. Plavec získal na OH už dvadsať kovov, čím predbehol sovietsku gymnastku Larisu Latyninovú, ktorá mala na konte 18 medailí...

Neuveriteľný telefonát

"Najbláznivejšie bolo, že som prijal hovor a v telefóne som začul ´Ako Michael?" a následne hlava štátu pokračovala: "Prosím prijmi gratuláciu od amerického prezidenta." Zaskočený plavec sa zmohol len na obyčajné suché "OK".

Phelpsova reakcia na gratuláciu bola plná úžasu. "Cítil som, ako mi všetci doma fandia a ako sú na mňa hrdí," povedal plavec.

Američan sa druhým najlepším časom kvalifikoval do semifinálovej plavby 100 m motýľov. Rýchlejší bol iba Le Clos z Juhoafrickej republiky.

Konkurent Loch

Najväčší Phelpsov súper je kolega z reprezentácie Ryan Loch, ktorý bol počas kariéry neustále v tieni slávnejšieho kolegu. V posledných dvoch rokoch ho už ale pravidelne zdoláva.

"Viem, že ma čaká náročný večer, ale môžem sľúbiť, že budeme súperiť a bude to ťažké," povedal Phelps pre USA Today.

Michael Phelps zažil v kariére už niekoľko náročných a tesných pretekov. Najpamätnejším je finále OH v Pekingu v stometrovom bazéne, kedy Srba Milodara Čaviča porazil len o jednu desatinu sekundy. "Nikdy netreba podceňovať človeka. Je schopný všetkého," vyslovil sa Srb o rekordmanovi z bazénov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články