Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Londýne už aj Phelps a Bolt. Kto získa viac medailí?
Zdielať na

V Londýne už aj Phelps a Bolt. Kto získa viac medailí?

Olympiáda prišla o veľkého tenisového favorita, ale našťastie boje v bazénoch a na tartane budú poriadne dramatické. Jednými z najsledovanejších športovcov blížiacich sa letných olympijských hier budú práve americký plavec Michael Phelps a jagavá atletická hviezda, Jamajčan Usain Bolt...

Phelps a problémy s nadváhou

Určite si pamätáte Peking pred štyrmi rokmi. Michael Phelps vtedy vyplával rekordných osem zlatých medailí, no potom, ako sám priznal, zlenivel.

"Dosiahol som maximum. Začal som sa pýtať sám seba, kam sa posuniem ďalej? A zrazu som zistil, že nerobím nič. Ale vôbec nič. Nemal som žiadnu motiváciu... Pozerali sme sa na spoločné fotky a on mi hovorí, hej kamoš, pozri, aký si tlstý. To som mal o 11 kíl navyše, hneď som musel začať makať," spomína na moment, v ktorom ho nakopol jeden z najlepších priateľov.

Bolt opäť v dobrej forme

Usain Bolt síce s nadváhou problémy zatiaľ nemal, no ani on sa v posledných rokoch nevyhol kríze. "Cítim, že som o niečo slabší, no mám ešte niekoľko dní nato, aby som sa dostal späť do pohody. Hlavne, aby mi poslednú prípravu neskomplikovalo nejaké zbytočné zranenie."

To sa podpísalo už na nedávnej jamajskej kvalifikácii, na ktorej prehral s Johanom Blakom oba šprinty. "Samozrejme, nie som z toho dvakrát nadšený, no viem presne, čo potrebujem urobiť, aby bolo opäť všetko v starých dobrých koľajach. Úlohou je teraz dostať sa v ten správny čas, do správnej formy," prezradil Bolt.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články