Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Oscar Pistorius. Atlét s hendikepom mieri na olympiádu
Zdielať na

Oscar Pistorius. Atlét s hendikepom mieri na olympiádu

Bude vôbec prvým postihnutým atlétom, ktorý si na olympiáde zmeria sily so zdravými športovcami. Juhoafričan Oscar Pistorius sa však už nevie dočkať!

Chce zvíťaziť a priniesť si medailu

Telesne postihnutý atlét ukončil prípravu v talianskom Lignane a už si balí olympijské kufre. V Londýne sa predstaví v behu na 400 metrov a zároveň aj ako člen juhoafrickej štvrťkárskej štafety. To nie je zďaleka všetko... "Budem v Londýne určite najdlhšie zo všetkých súťažiacich. Absolvujem totiž olympiádu a zostanem tam aj na paralympiádu," dodáva.

Teraz ale Pistorius myslí iba na to, ako byť rýchlejší než zdraví športovci. Síce sa mu už splnil veľký sen, no chce dosiahnuť ešte viac. Bojovať o finálový beh a medailu. "Reprezentovať moju krajinu na olympiáde je požehnanie. Som šťastný a zároveň cítim veľký tlak. Jedna vec je kvalifikovať sa, druhá byť priamo v dejisku a súperiť s tými najlepšími. Pokúsim sa dostať zo seba maximum."

Symbol nezlomnej vôle športovca...

Pistorius už dávnejšie vstúpil do atletickej histórie. Vďaka svojej tvrdohlavosti pred štyrmi rokmi dosiahol, aby mu športový arbitrážny súd v Lausanne povolil pretekať so zdravými športovcami. Jeho umelé karbónové nohy budú v Londýne krásnym symbolom nezlomnej vôle športovca...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články