Polojasno
22°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Do Londýna zamierili ďalší Slováci. Rekordérom je vlajkonosič Jozef Gönci
Zdielať na

Do Londýna zamierili ďalší Slováci. Rekordérom je vlajkonosič Jozef Gönci

Odlet do olympijského Londýna majú za sebou ďalší slovenskí športovci. Plavci Tomáš Klobučník, Katarína Filová, strelci Jozef Gönci, Daniela Pešková, bedmintonistka Monika Fašungová a spolu s nimi zatiaľ jediný slovenský tenisový olympijský víťaz Miloš Mečíř.

Gönciho derniéra

Kto iný by si mal želať,a by sa niekto z kvarteta Lacko, Kližan, Hantuchová, Cibulková aspoň priblížili k zlatu, než tenisový olympijský víťaz Mečíř. "Naši nie sú až tak vysoko postavení v rebríčku, aby boli jasnými favoritmi, skôr by mohli prekvapiť. Veľmi ťažké bude prvé kolo," povedal Mečíř.

Pre Jozefa Gönciho bude Londýn už rekordnou piatou a zároveň poslednou olympiádou. Vychutná si ju aj ako vlajkonosič našej výpravy počas úvodného ceremoniálu. "Som na to hrdý a nesmierne pyšný, lebo túto poctu som ešte nezažil. Bude to emócia, ktorá ešte asi málinko predčí tie štarty, ale potom už musím byť pripravený na vlastné veci," hovorí Jozef Gönci.

Špeciálna manikúra 

Streleckou nádejou je aj Daniela Pešková, ktorá prvé olympijské skúsenosti zbierala už v Pekingu. "Viem, čo mám natrénované a ak by sa podarilo všetko ukázať tak, ako to mám natrénované, bolo by to veľmi dobré. Zase na druhej strane viem, že ten tlak je tam obrovský a všetky moje konkurentky budú rovnako pripravené," hovorí Pešková. Pomôcť by jej mohla aj špeciálna olympijská manikúra, ale tá bude vari talizmanom pre celú slovenskú výpravu v Londýne.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články