Jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nezničiteľný Terminátor Sagan. Vyhral kritérium v Aalste!
Zdielať na

Nezničiteľný Terminátor Sagan. Vyhral kritérium v Aalste!

Tak toto hádam ani nie je možné! Uplynuli iba dva dni, odkedy si pod parížskym Víťazným oblúkom vyjazdil v poslednej etape slávnej Tour de France druhé miesto a potvrdil historický zisk prestížneho zeleného trička. A Peter Sagan vyvádza ďalej!

Preteky v Belgicku = 19. víťazstvo

Slovenský cyklista sa totiž stal víťazom kritéria v belgickom Aalste, keď v záverečnom súboji o prvenstvo zdolal domáceho jazdca Thomasa De Gendta a Španiela Haimara Zubeldiu.

Na kritériu štartovali viacerí cyklisti, ktorí sa v predchádzajúcich týždňoch predstavili na Tour de France. Sagan absolvoval preteky v zelenom drese, ktorý získal za prvenstvo v bodovacej súťaži na Tour.

Nohy boli ťažké

"Moje nohy boli po dojazde na Elyzejské polia do Paríža veľmi ťažké. Išiel som však dostatočne rýchlo. Vedel som, že musím v závere nasadiť k dlhému špurtu, posledných 300 metrov som išiel naozaj dobre," povedal v rozhovore pre Sporza Sagan. Dvadsaťdvaročný jazdec tímu Liquigas vybojoval 19. víťazstvo v roku 2012.

Výsledky - kritérium v Aalste: 1. Peter Sagan (SR), 2. Thomas De Gendt (Belg.), 3. Haimar Zubeldia (Šp.), 4. Kris Boeckmans (Belg.), 5. Fredrik Kessiakoff (Švéd.), 6. Dries Devenyns (Belg.)

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Sagan_Peter_víťaz_gesto_svaly

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie