Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Peter Sagan (22) mal v Paríži vzácneho fanúšika. Zdena Cháru (35)
Zdielať na

Peter Sagan (22) mal v Paríži vzácneho fanúšika. Zdena Cháru (35)

Slávna Tour de France je minulosťou. Záverečnú etapu na Champs-Élysées sledoval aj hokejista Zdeno Chára. Jeho prítomnosť v Paríži príjemne prekvapila aj Petra Sagana.

Urobili Slovensku dobré meno

"Vidno, že Tour de France je na svete najsledovanejší pretek," hovorí Peter Sagan. Zdeno Chára prišiel, videl a neľutoval. Štvrté miesto Petra Velitsa v záverečnej časovke a najmä zelený dres Petra Sagana so strieborným dojazdom do Paríža ho úplne dostali.

"Vynikajúce, myslím si, že podávali naozaj výnimočné výkony a určite celé Slovensko s radosťou sledovalo ich úspechy. Všetci môžu byť veľmi hrdí na to, ako závodili. Urobili Slovensku dobré meno," povedal Zdeno Chára. 

Úprimná gratulácia a hrdosť bola na Chárovi vyslovene hmatateľná. Fotka s Petrom Saganom potešila aj víťaza Stanley cupu. "Tak, je to naozaj veľmi pekné, že máme takéto úspechy a stále máme nejaké talenty, ktoré vyskočia. Je to len dobré," dodal Chára.

Nad očakávania

Vincenzo Nibali vyjazdil na Tour celkovo 3. miesto, čo spolu s Petrom Saganom hneď po príchode patrične oslávili. Celý Liquigas si užíval historické triumfy.

"Som, rád, že sa mi podaril zelený dres. Tri etapy, zelený dres na prvých pretekoch Tour de France vyšlo nad očakávania. Som aj ja veľmi spokojný," dodal Turminátor. Po autobusových oslavách nasledovala slávnostná okružná jazda po Champs-Élysées.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články