Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Sme zachránení. Dáni, ďakujeme!
Zdielať na

Sme zachránení. Dáni, ďakujeme!

Archívna reportáž

KOLÍN NAD RÝNOM / V Kolíne sa odohral duel, v ktorom išlo Slovensku o veľa, aj napriek tomu, že do neho nezasiahli. Dôležitú rolu v ňom hrali Dáni, ktorí hrali viac ako 50 minút bez gólov.

V divácky najmä pre Slovákov atraktívnom duely hrali Dáni s Talianmi takmer celý zápas bez gólov. Aj napriek tomu, že strelecky boli už od prvej minúty aktívnejší Severania, húževnatý taliansky brankár Bernard držal svoj tím nad vodou, čím živil šancu na zisk bodov, čo by znamenalo, že Taliani by sa mohli zachrániť na úkor práve slovenského tímu. 

Taliansko v zápase s Dánskom vzdorovalo až do 58. minúty, kedy v presilovke prekonal Bernarda Nichlas Hardt. V závere si Taliani strelili kuriózny vlastný gól do prázdnej bránky, keď odvolali brankára. 

Slovenská hokejová reprezentácia sa vyhla vypadnutiu z elitnej kategórie majstrovstiev sveta. Po pondelku je totiž isté, že spolu so Slovincami o úroveň nižšie putujú hokejisti Talianska. Tí v zápase s Dánskom prehrali 0:2 a nezískali potrebné tri body, ktoré by im zabezpečili účasť medzi najlepšou šestnástkou.

Záverečný duel na MS 2017 odohrajú zverenci trénera Zdena Cígera v utorok 16. mája od 12.15 h proti Švédom. Slovenský tím sa s istotou predstaví v máji 2018 na šampionáte v Dánsku, z ktorého nemôže zostúpiť ako organizátor MS 2019.