Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Cíger vyradil trojicu hráčov. Kapitánom bude jediný pamätník z Kolína
Zdielať na

Cíger vyradil trojicu hráčov. Kapitánom bude jediný pamätník z Kolína

BRATISLAVA / Záverečným rezom kádra slovenskej reprezentácie neprešli obranca Lukáš Kozák a útočníci Martin Bakoš a Patrik Lušňák. Tréner Zdeno Cíger to oznámil v utorok večer poslednom tréningu pred odletom do Kolína nad Rýnom.

Z minulotýždňového kádra už predtým na zraze chýbali brankár Patrik Rybár, bekovia Ivan Švarný, Ján Brejčák a útočníci Radoslav Macík, Michael Vandas, Marek Hovorka a Miroslav Preisinger.

Do Nemecka v stredu ráno odcestuje dovedna 25 hráčov vrátane tria brankárov. Na MS je ešte neštartovali deviati hráči z nominácie - obrancovia Michal Čajkovský, Martin Gernát, Peter Trška, Eduard Šedivý a útočníci Jakub Suja, Tomáš Zigo, Lukáš Cingeľ, Andrej Kudrna a Tomáš Matoušek.

"Po posledných dvoch zápasoch v Nórsku som sa vrátil domov do Prešova. Trochu som si pocestoval, ale venoval som čas aj rodine a dal si jeden tréning. Teraz som prišiel do Bratislavy a dúfal som, že sa nepôjdem hneď domov kompletne zbalený," povedal obranca Martin Gernát.

Kapitánom slovenského výberu bude útočník Vladimír Dravecký. "Byť kapitánom na MS je veľká zodpovednosť. Sila mužstva je tímová práca a tímový duch. Všetci sa na šampionát veľmi teším," poznamenal.

Zaujímavosťou je, že Dravecký je jediný hráč zo súčasného kádra, ktorý pred siedmimi rokmi štartoval na MS práve v nemeckom Kolíne. "Pamätám si na ten šampionát. S Nemcami sme tam napríklad prehrali 1:2, ale mohli sme postúpiť. Nechcem však hovoriť o jednom konkrétnom zápase. Všetci vieme, o ktorom sa bavíme," narážal Dravecký na krutú prehru s Dánmi 0:6.