Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Prvá skúška nás čaká s Talianmi, kapitán Dravecký verí v tímovú prácu
Zdielať na

Prvá skúška nás čaká s Talianmi, kapitán Dravecký verí v tímovú prácu

KOLÍN NAD RÝNOM / Slovenská hokejová reprezentácia začne svoju púť 81. majstrovstvami sveta v Nemecku a Francúzsku sobotňajším zápasom proti výberu Talianska, ktoré je v elitnej kategórii nováčik spolu s tímom Slovinska.

Ak si nechcú zverenci trénera Zdena Cígera poriadne skomplikovať situáciu na turnaji hneď v jeho úvode, musia tohto súpera v Kolíne nad Rýnom bezpodmienečne zdolať a získať tri body. "Ak chceme pomýšľať na dobré umiestnenie, tak musíme zvíťaziť,“ vyhlásil skúsený obranca slovenského tímu Michal Sersen.

Vzájomná bilancia oboch sobotňajších súperov hovorí jasne v prospech Slovákov. Zo sedemnástich zápasov triumfovali až dvanásťkrát, v jednom prípade sa zrodila remíza. Taliani majú na svojom konte štyri úspechy, jeden z nich ešte z roku 1940. Výber SR na vrcholnom podujatí s talianskym družstvom ani raz nezaváhal, naposledy ho zdolal 4:1 na MS 2014 v bieloruskom Minsku.

Zo súčasného slovenského kádra vtedy na šampionáte boli všetci traja brankári, obranca Peter Čerešňák a útočníci Marcel Haščák, Michel Miklík a Dávid Skokan. V ostatnom spoločnom meraní síl sa tešili Taliani, vo februári 2015 na turnaji vo Viedni zdolali olympijský tím SR tesne 2:1.

"Hokej sa stále posúva dopredu a nebude to jednoduchý zápas. Pokiaľ však budeme korčuľovať, zvíťazíme. Sila nášho mužstva je tímová práca a spoločný duch. Všetci sa veľmi tešíme na prvý zápas,“ povedal pred sobotou kapitán slovenskej reprezentácie Vladimír Dravecký.