Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ohlasy Slovákov po prehre s Nemeckom. Hudáček chce ísť do štvrťfinále
Zdielať na

Ohlasy Slovákov po prehre s Nemeckom. Hudáček chce ísť do štvrťfinále

KOLÍN NAD RÝNOM / Tretia prehra v sérii, druhá po sebe po samostatných nájazdoch bez úspešného zakončenia v rozstrele - slovenskí hokejisti napriek tomu stále myslia na postup do play-off majstrovstiev sveta v Kolíne nad Rýnom.

"Bol to asi náš najlepší výkon na šampionáte. Viedli sme 2:0, ale potom sme robili individuálne chyby a súper nás potrestal. Napriek tomu môžeme stavať na tomto výkone. Oddýchneme si, vyvetráme hlavy. Čakajú na nás veľmi tri ťažké zápasy. Dúfame, že aspoň v dvoch z nich prekvapíme. Pozeráme sa hore, chceme ísť do štvrťfinále," zhodnotil Libor Hudáček. 

"Bol to náš najlepší zápas na šampionáte. Malé chyby na konci druhej tretiny nás stáli ďalšie dva body. Musíme sa na to spoločne pozrieť. Nesmieme si dovoliť takto vypustiť určitú časť hry. Bolo takmer vypredané, na tribúnach bolo veľa fanúšikov. Dovolím si tvrdiť, že napriek tomu sme v dvoch tretinách boli lepším mužstvom. V tretej dvadsaťminútovke bolo našim cieľom nedostať gól. Dali sme hneď potom gól. Nemci mali takisto dlhšiu pauzu rovnako ako my. Sme profesionáli a musíme byť na takéto okolnosti pripravení. Ja som síce hral trochu menej, ale mne i ostatným chalanom oddych prospeje. Dáme si spoločnú prechádzku alebo obed, na chvíľu ´vypneme´ od hokeja a potom sa prichystáme na ďalšie zápasy," uviedol slovenský obranca Eduard Šedivý. 

"Mužstvo ukázalo, že vie hrať hokej. Získalo trochu sebavedomia. Od záveru utorkového zápasu sme hrali disciplinovane a keď sme aj hrali v oslabení, tak to nebol náš faul, ale kvalitný herecký výkon nemeckého hráča, na ktorý rozhodca naletel. Škoda, že sa tým Nemci naštartovali a dali dva góly. Ak by sme to ustáli, v tretej tretine by sme dokázali uhrať lepší výsledok. Bol to dobrý zápas a chlapcom ďakujem za kvalitný výkon. Chlapci robili, čo mohli, bola tam sila a sebavedomie. Povzbudzovali sa navzájom, aj keď sme dostali dva rýchle góly. Samozrejme, každý sa v takej situácii trochu zľakne, ale cítil som sa lepšie, keď som videl, že máme ďalšie šance. Som rád, že si chlapci viac veria. Na štvrtok sme si naplánovali spoločnú večeru, ideme úplne mimo ľadu. Trochu si všetci potrebujeme oddýchnuť. A potom sa pripravovať na ďalší zápas," zhodnotil hlavný tréner slovenských hokejistov Zdeno Cíger. 

"Pocit zo streleného gólu by bol fajn, keby sme vyhrali. Mali sme dobrý vstup do zápasu a dobre sme hrali skoro celý čas. Mrzí nás tá pasáž v druhej tretine, kde sme si to za 27 sekúnd prakticky prehrali. Dostali sme dva góly v krátkom čase, čo by sa nemalo stávať. Druhé dejstvo sme trochu prepálili s tým, že nás tam Nemci potom zavreli. Navyše sa nám ťažko striedalo, keďže sme mali ďaleko striedačku. Pokazili sme si to však sami. Mrzí to o to viac, že sme na nich mali, no nevyšlo to," povedal novinárom v mixzóne premiérový strelec na majstrovstvách sveta.

„Pozrel som si neskôr situáciu zo záznamu. Neviem, urobil som všetko - zastavil som puk, položil si brankára a napokon to šlo od žŕdky nezmyselne von. Michel Miklík mi tam fakt pekne prihral. Beriem to tak, že sa to zlomí a začnem dávať góly, keď ich budeme najviac potrebovať. Možno v najbližších troch dueloch. Ak by sa mi aj nepodarilo skórovať, tak by som bol rád, ak by sme víťazili. S mojimi mám problém, ale to sa deje každý rok. Stále teda mením hokejky a skúšam, čo sa len dá. Po prešustrovanej šanci som Liborovu hokejku zahodil a dohral s inou,“ povedal Marcel Haščák v stredu večer po prehre s Nemeckom 2:3 po samostatných nájazdoch.