Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Slováci nezvládli ďalší zápas, vyškolili ich Američania
Zdielať na

Slováci nezvládli ďalší zápas, vyškolili ich Američania

KOLÍN NAD RÝNOM / Slovenská hokejová reprezentácia nezvládla na Majstrovstvách sveta v hokeji vo Francúzsku a v Nemecku ďalší zápas. S reprezentáciou USA prehrali naši hokejisti 6:1.

Zverenci trénera Zdena Cígera majú na svojom konte po šiestich dueloch kolínskej A-skupiny stále štyri body a definitívne prišli o šancu na postup do štvrťfinále.

Navyše, stále im hrozí ešte aj zostup, na záchranu potrebujú zisk aspoň bodu v utorkovom súboji proti Švédsku (hrá sa o 12.15 h) alebo bod pre Dánsko v zápasoch proti Švédsku alebo Taliansku.

Ak sa tak nestane, príde na rad porovnanie Slovenska so siedmym družstvom z parížskej B-skupiny. Akýkoľvek bod Bielorusov v utorkovom súboji s Nórskom v takom prípade pošle Slovákov do A-skupiny I. kategórie MS. Ak Bielorusi prehrajú, porovnávať sa bude skóre oboch tímov a horší v tomto smere zostúpi.

V Lanxess Arene dosiahol prvý gól v 9. min mladík Clayton Keller, druhý pridal v 26. min Johnny Gaudreau. Za slovenský tím skorigoval v 31. min obranca Martin Gernát, ale v ešte pred druhou sirénou dosiahli tretí a štvrtý americký gól Christian Dvorak a Jacob Trouba. V tretej tretine sa strelecky presadili druhý raz Johnny Gaudreau a Anders Lee.

V 24. vzájomnom zápase si Američania pripísali trinásty triumf, Slováci ich majú na svojom konte osem.

Majstrovstvá sveta v hokeji 2017 - nedeľa:
A-skupina (Kolín nad Rýnom/Nem.)

Slovensko - USA 1:6 (0:1, 1:3, 0:2)
Góly: 31. Gernát (L. Hudáček, Dravecký) - 9. Keller (A. Lee, Skjei), 26. Gaudreau (Hayes), 37. Dvorak (Gaudreau), 39. Trouba, 42. Gaudreau (Hayes), 48. A. Lee (Eichel, Hanifin)

Vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Hribik (ČR), Wehrli (Švaj.) - Malmqvist (Švéd.), Suominen (Fín.)