Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nemci zdolali Talianov, Švajčiari našli recept na Kanaďanov
Zdielať na

Nemci zdolali Talianov, Švajčiari našli recept na Kanaďanov

KOLÍN NAD RÝNOM/PARÍŽ / Už aj Leonom Draisaitlom vyzbrojení domáci zvíťazili nad Talianmi 4:1 v sobotňajšom zápase základnej A-skupiny na hokejových majstrovstvách sveta v Nemecku.

Viac než 18-tisíc divákov v kolínskej Lanxess Arene si prvý raz zakričalo gól už v 4. min, keď otvoril skóre duelu Christian Ehrhoff; spomenutý Draisaitl, hviezda tohtoročného play-off NHL v drese Edmontonu, si pripísal asistenciu. Talianom sa zásluhou Micheleho Marchettiho zakrátko podarilo vyrovnať, ale ešte do konca prvej tretiny Matthias Plachta prinavrátil Nemcom vedenie. V prostrednej časti udreli hostitelia dvakrát v rýchlom slede: Yannic Seidenberg a Dominik Kahun sa postarali o trojgólový náskok 4:1 v 26. min, ktorý sa do konca zápasu nezmenil. Piate Nemecko má v tabuľke na konte 9 bodov tak isto ako Lotyšsko, ale aj o jeden odohraný duel viac.

Až hokejisti Švajčiarska našli recept na to, ako obrať o body výber Kanady na 81. majstrovstvách sveta v Nemecku a Francúzsku. Helvéti v sobotu triumfovali 3:2 po predĺžení a dostali sa na druhé miesto tabuľky parížskej B-skupiny, lídrami sú stále práve Kanaďania. Tí viedli v sobotu večer v 7. min už 2:0, do streleckej listiny sa zapísali Ryan O'Reilly a Mitch Marner.

Vo švajčiarskej bránke Jonas Hillera nahradil Leonardo Genoni a to zámorský tím zastavilo v rozlete. Výber Kanady bol síce aktívnejší, ale v 47. min znížil v presilovke Fabrice Herzog a o tri minúty neskôr vyrovnal Vincent Praplan. Duel dospel až do predĺženia, v ktorom o druhom bode pre Švajčiarov rozhodol svojím druhým gólom v zápase Herzog.

A-skupina (Kolín nad Rýnom/Nem.):

Taliansko - Nemecko 1:4 (1:2, 0:2, 0:0)
Góly: 5. M. Marchetti (Kostner, S. Marchetti) - 4. Ehrhoff (Draisaitl), 19. Plachta (D. Seidenberg, Kahun), 23. Y. Seidenberg (Hördler), 26. Kahun (Y. Seidenberg)
Vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Reneau (USA), Wehrli (Švaj.) - Malmqvist (Švéd.), ŠEFČÍK (SR), 18 712 divákov

B-skupina (Paríž/Fr.):

Kanada - Švajčiarsko 2:3 po predĺžení (2:0, 0:0, 0:2 - 0:1)
Góly: 5. R. O'Reilly (Marner, Parayko), 7. Marner (Lee, Konecny) - 47. Herzog (Praplan, T. Richard), 50. Praplan (Hollenstein), 64. Herzog (Ambühl)
Vylúčení: 4:3 na 2. min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Odiňš (Lot.), Salonen (Fín.) - Leermakers (Hol), Sormunen (Fín.), 12 932 divákov