Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Skokan predčasne odišiel z tréningu a na MS skončil
Zdielať na

Skokan predčasne odišiel z tréningu a na MS skončil

KOLÍN NAD RÝNOM / Slovenský hokejový útočník Dávid Skokan si už na svetovom šampionáte v Nemecku nezahrá. Popradský rodák má problémy s pravou rukou, pre ktoré pauzoval už v zápase proti Nemecku.

Vyskúšal to ešte na piatkovom tréningu s pukom, ale po desiatich minútach to vzdal o odišiel do šatne. "Vyskúšal som to, ale nešlo to. Rozprával som sa o tom aj s tímovým lekárom, ktorý mi takisto neodporučil pokračovať. Hrozilo vážnejšie zranenie," uviedol Dávid Skokan na vysvetlenie. Útočník Chomutova už skôr dostal zásah pukom do ruky a mal tam pomliaždené svaly a šľachy.

Dvadsaťosemročný Dávid Skokan odohral na MS 2017 úvodné tri zápasy, väčšinou ako krídelník v prvom útoku. Dosiahol iba jeden kanadský bod, hneď v úvodnom súboji proti Talianom sa asistenciou podieľal na víťaznom góle Petra Čerešňáka.

"Z mojej strany to bolo slabé. Nejde mi to a každý, kto robí šport, vie, že niekedy to nejde ani napriek silnej vôli,“ povedal Skokan pre slovenské médiá ešte počas prvej časti šampionátu v Kolíne nad Rýnom.