Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Rusi zdolali Švédov, Fíni sa natrápili s Bielorusmi
Zdielať na

Rusi zdolali Švédov, Fíni sa natrápili s Bielorusmi

Zdroj: sita - Smutní Švédi po finále MS

KOLÍN NAD RÝNOM / V piatkovom otváracom zápase A-skupiny v nemeckom Kolíne nad Rýnom v rámci 81. majstrovstiev sveta v hokeji Rusi zvíťazili v prestížnom zápase dvoch veľmocí nad Švédmi 2:1 po samostatných nájazdoch.

Gólový účet otvoril v 15. min švédsky útočník Elias Lindholm. Po bezgólovej druhej tretine vstúpili do tretieho dejstva lepšie hokejisti Ruska, ktorí v 44. min zásluhou Andronova vyrovnali na 1:1. "Od úvodu sa hralo rýchlo. Mali sme dobrý začiatok a hrali podľa našich predstáv. Neskôr sme však inkasovali a potom to už bolo o jednom góle," povedal kapitán Švédov Joel Lundqvist.

O víťazovi stretnutia napokon rozhodli až samostatné nájazdy. V nich bol úspešný len krídelník Artemij Panarin. "Zborná" si pripísala do tabuľky dva body, "Tri korunky" sa museli uspokojiť s jedným.

"Bol to dobrý zápas, v ktorom sa stretli dve kvalitné mužstvá. Švédom sa v úvode podarilo streliť gól ako prvým, no my sme zabojovali a podarilo sa nám vyrovnať. Sme radi, že v nájazdoch nám druhý bod vybojoval Panarin. Chceli sme získať tri body, ale bol to náš prvý zápas na turnaji a ešte musíme zapracovať na istých veciach," povedal ruský útočník Jevgenij Dadonov.

Fínska hokejová reprezentácia podľa predpokladov získala vo svojom úvodnom vystúpení na 81. majstrovstvách sveta v Nemecku a Francúzsku všetky tri body za triumf nad výberom Bieloruska 3:2 v piatkovom súboji parížskej B-skupiny. "Suomi" mali vynikajúci úvod a v 6. min viedli gólmi Sebastiana Aha a Oskara Osalu už 2:0. Potom sa však severania akoby zasekli, čo využili húževnatí Bielorusi.

Po chybe gólmana Joonasa Korpisala za bránkou v 39. min skorigoval Jegor Šarangovič a v 45. min vyrovnal na 2:2 Jevgenij Kovyršin. Posledné slovo však patrilo Fínom, keď v 50. min v presilovke strelil víťazný gól Veli-Matti Savinainen. Bielorusi už v sobotu nastúpia proti Čechom, na Fínov čakajú v nedeľu domáci Francúzi.