Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Slovenskí hokejisti odleteli na majstrovstvá, po prílete pôjdu rovno na ľad
Zdielať na

Slovenskí hokejisti odleteli na majstrovstvá, po prílete pôjdu rovno na ľad

KOLÍN NAD RÝNOM / Slovenskí hokejoví reprezentanti v stredu ráno odleteli z viedenského letiska Schwechat do dejiska svetového šampionátu. V nemeckom Kolíne nad Rýnom ich ako prvý súper preverí v sobotu Taliansko.

To, v akej zostave budú hrať na majstrovstvách svete sa dozvedeli len pár hodín pred odletom. Isté miesto v zostave nebrali ako samozrejmosť ani naši skúsení hráči. "Nikdy to nie je jednoduché sa dostať na šampionát. Ja si vážim každý jednu účasť, budem sa snažiť zúročiť skúsenosti, ktoré som doteraz získal," povedal Michal Sersen.

Slováci sa na svetovom šampionáte v Kolíne nad Rýnom predstavili aj pred siedmimi rokmi. Zo súčasného kádra bol na nevydarenom turnaji aj útočník Vladimír Dravecký. "Určite sa pamätám, že som tam bol. Boli to moje prvé majstrovstvá sveta. A tie výsledky neboli bohvie aké, hlavne tá prehra s Dánskom," povedal Dravecký.

Tréner Zdeno Cíger má pre 25 hráčov z toho až 9 nováčikov program na stredu už pripravený. "Dneska si zatrénujeme a začneme si chystať nejaké veci smerom k sobote," dodal Cíger.

V tíme Slovákov zatiaľ stále absentuje hráč z NHL. Ako posledný to za priaznivých okolností môže zmeniť Andrej Sekera. "Povedal, keby vypadli tak by rád prišiel, no všetko bude závisieť od NHL. Uvidíme, či to bude reálne, no Andrej chce prísť sám zo svojej iniciatívy," povedal Róbert Švehla.