Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dakar na vlastnej koži. Denník Ivana Jakeša (3)
Zdielať na

Dakar na vlastnej koži. Denník Ivana Jakeša (3)

Zdroj: www.motohouse.cz

Konečne môžem povedať, že sa mi dobre jazdilo. Síce som opäť raz spadol, ale trať bola podľa môjho gusta. V 3. etape som skončil na 18. mieste a v celkovom hodnotení motorkárov som poskočil na 26. priečku. Ale ešte sú v hre voľajaké penalizácie, tak uvidíme ako to napokon bude. Bol to aj super rýchly deň. Čo je na takom náročnom podujatí ako Dakar veľký bonus.

Dnes som vstával neskôr ako počas predchádzajúcich dní, niečo po štvrtej ráno a super je, že už okolo 15. hodiny som skončil. Bol to naozaj dobrý deň. Aj pre motorku.

Na stroji sme včera veľa vecí vymenili. Mám aj nový rollbook. Oplatilo sa. O dosť lepšie sa mi jazdilo. A to sme mali poriadne náročnú trať.

Trasa viedla po korytách vyschnutých riek, asi 50 kilometrov, teda polovicu RZ. Na začiatku ma dosť štvali tí predo mnou. Šli pomaly, prášili... Neviem prečo odrazu toľká opatrnosť. Bol som aj nahnevaný.

Ale potom som pridal, bol som rýchlejší a už to bolo ok. Mám rád, keď sa ide po "šutroch". Viac mi vadilo, keď sme vošli vo vody a museli sme sa jej vyhýbať alebo ju obchádzať.

Ukázalo sa, že mi ešte chýba rýchlosť. Chcelo by to o tých 10 kilometrov vyššiu.

Náš tím "fachčí" super. Som tu s ľuďmi, ktorých mám rád, ktorým dôverujem a aj preto som si ich sem zobral. Ešte síce fungujú v trochu inom režime ako by som chcel, ale sú tu po prvý raz. Pomaličky ich nastavím na ten svoj.

Čo nefunguje, akoby by malo, to sú tie veci okolo. Organizátori - to je téma, ku ktorej som už čosi napísal minule a zrejme ešte napíšem. Zatiaľ len toľko, že problémy v tomto smere pokračujú a protestov zo strany pretekárov je čoraz viac.

Zatieňuje to aj tie nešťastné udalosti, ktoré sa na Dakare stali v prvej a druhej etape. 

Včera sa jeden z motorkárov zrazil s býkom, či voľajakým iným zvieraťom. Ale tak o tomto Francúzovi, ktorý je vraj vážne zranený, ako aj o tom Argentínčanovi, čo umrel, nám bolo povedané iba to, že sa to stalo a že to organizátorov mrzí... Medzi pretekármi sa to nerozoberá.

Ja si idem naštudovať zajtrajšiu trasu so San Juanu do Chilecita. Malo by to byť niečo podobné ako dnes. A vraj sa z nás možno stanú aj artisti, lebo bude veľa strmých výstupov. Na záver tam má byť voľajaký navigačný oriešok - tak som zvedavý.

Každopádne, ďakujem za všetky odkazy a povzbudenia. Veľmi mi to pomáha.

Súvisiace články