Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Michaela Schumachera prepustili z nemocnice. Po 254 dňoch
Zdielať na

Michaela Schumachera prepustili z nemocnice. Po 254 dňoch

GLAND / Po dvestopäťdesiatich štyroch dňoch od nehody je Michael Schumacher konečne doma vo švajčiarskom Glande, píše nemecký Bild. Jeho prepustenie do domáceho liečenia je tak ďalším zábleskom nádeje na uzdravenie.

Schumi pritom posledné týždne strávil najmä na rehabilitácii, aby sa čo najskôr úplne uzdravil, píše nemecký Bild.

"Michaelova rehabilitácia bude pokračovať v domácom prostredí. V uplynulých týždňoch a mesiacoch urobil pokroky natoľko, že lekári súhlasili, aby išiel domov. Naďalej ale musí chodiť na rehabilitácie, čaká ho ešte dlhá a ťažká cesta," upresnila manažérka Sabine Kehm. Pozrite si reportáž: 

Rodina si nevie vynachváliť lekárov, ktorí sa so všetkou trpezlivosťou a ochotou o pretekára starali. "V mene rodiny by som sa chcela poďakovať tímu v nemocnici v Lausanne. Chcela by som tiež požiadať o rešpektovanie súkromia rodiny a o minimalizáciu špekulácii ohľadne jeho zdravotného stavu," dodala Kehm.

SITA

Náraz do skaly

Michael Schumacher sa ťažko zranil 29. decembra 2013 počas lyžovania vo francúzskych Alpách. Hlavou narazil do skaly. Okamžite ho previezli do najbližšej nemocnice, v ktorej bol stoosemdesiatdeväť dní v kóme.

Schumacher mal podľa dostupných informácií lyžovať mimo vyznačenej lyžiarskej trate a hlavou narazil do skaly, na hlave mal prilbu. Ako prvá pri ňom bola horská polícia, následne ho letecky transportovali do blízkeho medicínskeho zariadenia, odkiaľ ho previezli do Grenoblu.

Od nehody dostala rodina tisícky listov od fanúšikov. Tí priali pretekárovi skoré uzdravenie.

Súvisiace články