Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Schumacher sa prebral z kómy a opustil nemocnicu
Zdielať na

Schumacher sa prebral z kómy a opustil nemocnicu

GRENOBLE / Športovým svetom preletela fantastická správa. Michael Schumacher opustil nemocnicu v Grenoble v bdelom stave. Bývalý pilot F1 bol šesť a pol mesiaca v umelom spánku po tom, čo spadol na lyžiach. Správu oznámila Schumacherova manažérka Sabine Kehm. Informáciu priniesol nemecký Das Bild.

Zlovestné ticho okolo Michaela Schumachera narušila správa nemeckého Das Bild, podľa ktorého bol sedemnásobný majster sveta F1 prepustený z jednotky intenzívnej starostlivosti v nemocnici v Grenoble, kde ležal od 29. decembra po hrozivom páde na lyžiach.

sita

Legendárneho závodníka presťahovali na rehabilitačné oddelenie, kde podstúpi dlhú liečbu."Žiadame o pochopenie, jeho rehabilitácia prebehne mimo zraku verejnosti," potvrdila Schumacherova manažérka Sabine Kehm.

Zdravotný stav neznámy

Sedemnásobný majster sveta sa zranil 29. decembra 2013 pri páde na lyžiach v Méribel. Po náraze utrpel ťažký úraz hlavy s poranením mozgu. V nemocnici v Grenoble podstúpil dve operácie a lekári ho udržiavali v umelom spánku.

Koncom januára ho začali prebúdzať z kómy. Začiatkom apríla Sabine Kehm potvrdila, že liečba je úspešná a Schumacher vykazuje známky prebudenia a vedomia. Oficiálne informácie o jeho zdravotnom stane rodina doteraz nezverejnila.

Titul pre Michaela?

Zranenie Michaela Schumachera malo ohlas nielen medzi fanúšikmi, ale aj medzi kolegami športovcami.

V sobotu vydal nemecký futbalový útočník a Schumacherov dobrý priateľ Lukas Podolski emotívne vyhlásenie: "Vybojujeme pre Michaela titul! Je do futbalu rovnaký blázon ako my. Bohužiaľ sa mu nedarí práve najlepšie. Futbalový zväz, celý tím a ja prajeme jeho rodine do budúcna veľa síl. Dúfajme, že sa čoskoro postaví na nohy a bude môcť sledovať zápasy." Podolski vyjadroval Schumacherovi poporu po celú dobu liečby.

Súvisiace články