Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Cestovateľ Rosina zakončil sezónu 11. miestom v Navarre
Zdielať na

Cestovateľ Rosina zakončil sezónu 11. miestom v Navarre

Zdroj: noviny.sk - Rosina v Monaku

Slovenský automobilový pretekár Štefan Rosina obsadil s kolegami z tímu Reiter Engineering Petrom Koxom a Josom Mentenom na záverečnom podujatí vytrvalostnej Blancpain Endurance Series 11. miesto.

Posádka na Lamborghini Gallardo LP600+ odštartovala preteky z kvalifikačného 2. miesta. Po prvej hodine odovzdával Rosina auto Menentovi na 7. priečke, keďže nestačil odolávať rýchlym mcLarenom. Pred koncom pretekov sa rozpršalo, v silnom daždi najskôr jazdilo na okruhu safety car a potom riaditeľstvo súboje definitívne ukončilo päť minút pred časovým limitom.

"Stiahli sme Petra do boxov z 8. miesta, pretože sme očakávali, že safety car zájde pred koncom do boxov. Petrovi sme dali nové pneumatiky do dažďa s cieľom posunúť sa vyššie, ale napokon nám pre hustý dážď táto stratégia nevyšla, pretože preteky ukončili ešte počas jazdy za safety carom. Nevadí, no teší nás, že celé preteky sme bojovali so špičkou. Prvú polhodinu som stále jazdil druhý, aj keď potom ma obehli hlavne mcLareny. Hanbu sme nespravili, myslím si, že som prvý Slovák, čo štartoval z prvého radu v tejto sérii a takisto som dokázal hneď pri prvom štarte získať body v triede Pro do šampionátu. Ukončili sme sezónu so cťou medzi 40 posádkami z celého sveta a pokiaľ auto držalo, dokázal som ujsť aj továrenským jazdcom z Audi," uviedol v tlačovej správe Rosina.

Víťazstvo si v Navarre vybojoval tím Hexis Racing, ktorý na tomto okruhu dokázal vyhrať s rovnakým autom aj v rámci MS FIA GT1. Na 2. priečke klasifikovali tím Belgian Audi Club WRT s posádkou Ortelli, Mies, Haase na Audi R8 LMS GT3, ktorá získala aj majstrovský titul.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články