Polojasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Rosina má šancu štartovať na MS športových automobilov FIA GT1
Zdielať na

Rosina má šancu štartovať na MS športových automobilov FIA GT1

Zdroj: joj.sk

Rosina už štvrtú sezónu jazdí seriál Porsche

FIA GT1 World Championship je po F1 a FIA World Touring Car Championship treťou najprestížnejšou súťažou Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA). Rosina už mal štartovať na druhých pretekoch 10-dielneho seriálu v anglickom Silverstone, ale tentoraz to ešte nevyšlo. "Nie je jednoduché rýchlo sa prebojovať do vyššej ligy. Mal som už aj letenku do Silverstonu, na poslednú chvíľu sme ju museli zrušiť. Moja účasť na ďalších pretekoch v Brne (23. mája) je teraz istá tak na 90 percent," dodal Rosina.

Rosina už štvrtú sezónu jazdí seriál Porsche Mobil 1 Supercup práve v tíme svojho manažéra Walter Lechner Racing School. Vlani skončil v celkovom hodnotení na 3. mieste. V aktuálnom ročníku obsadil na nedávnych pretekoch v Bahrajne 2. a 4. miesto a v priebežnom poradí je na 2. priečke. Najbližšie sa v tomto sprievodnom seriáli F1 predstaví na pretekoch v Barcelone (9. mája). Spolu s Rudolfom Machánkom absolvoval Rosina aj prvé preteky seriálu majstrovstiev SR na Masarykovom okruhu v Brne, kde vo vytrvalostných pretekoch zvíťazili. "Som veľmi rád, že Štefan jazdil na Porsche 911 GT3 RS práve v našom tíme, je to pre nás pomoc najmä po stránke technickej. Dobré nastavenie vozidla je jeho zásluhou. Je talentovaný jazdec, má na viac, aby jazdil aj silnejšie triedy," uviedol Machánek. Táto dvojica má v pláne predstaviť sa aj slovenskej verejnosti na niektorom z podujatí na Slovakiaringu v Orechovej Potôni.

Študent bratislavskej Ekonomickej univerzity, Fakulty hospodárskej informatiky, myslí aj na svoju kariéru, ktorá nemusí byť spojená s automobilizmom. "Práve v stredu som na tretí pokus odovzdal diplomovú prácu na tému Využitie súvahy v manažérskej praxi. Ešte mám pred sebou tri skúšky a potom v lete ma čakajú štátnice," povedal Rosina.

Štefan Rosina v seriáli Porsche Mobil 1 Supercup 2007: 12. miesto, 42 bodov 2008: 9. miesto, 93 bodov 2009: 3. miesto 164 bodov

Program seriálu FIA GT1 World Championship 23. mája: Masarykov okruh Brno 4. júla: Paul Ricard (Fr.) 1. augusta: Spa-Francorchamps (Belg.) 29. augusta: Nürburgring (Nem.) 19. septembra: Circuito Algarve (Portug.) 7. novembra: Durban (JAR) 28. novembra: Interlagos (Braz.) 5. decembra: San Luis (Arg.)