Jasno
18°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Rosina chce v Porsche Supercupe do Top trojky
Zdielať na

Rosina chce v Porsche Supercupe do Top trojky

Zdroj: joj.sk

Jazdili sme v Porsche s Rosinom

"Mojím cieľom je získať čo najviac bodov a pokúsiť sa prebojovať do Top trojky najlepších," povedal Štefan Rosina. Šéf tímu Walter Lechner k tomu dodal: "Štefan má na to všetky predpoklady. V každej sezóne sa zlepšoval, robí menej jazdeckých chýb, je rýchly v šikanách, dobre jazdí na mokrej trati, v daždi. Fabrika Porsche o jeho kvalitách vie, chceme tiež, aby si jeho nárast výkonnosti v tomto roku všimli aj iné továrenské značky."

Rosina vstúpil do seriálu Porsche Supercup v roku 2007, v celkovom hodnotení skončil na 12. priečke so ziskom 42 bodov. Vlani sa dostal do prvej desiatky, ale získal už 89 bodov, keď od 3. priečky v celkovom poradí ho delilo iba 11 bodov. Na stupni víťazov po 3. mieste stál na Grand Prix Francúzska na Magny Cours a Grand Prix Veľkej Británie na Silverstone.

Na okruh prvých pretekov v Bahrajne nemá Rosina najlepšie spomienky. "Jazdili sme tam najčastejšie, aj na testovanie, ale mal som na trati aj kolízie, najmenej sa mi tam darilo. Ak chcem dosiahnuť svoj tohtoročný cieľ, musím však v Bahrajne s novým automobilom Porsche 911 GT3 Cup 997 získať prvé body. Teším sa neskôr na okruh v Monte Carlo, ktorý sprevádza nevšedná atmosféra a kulisa, i na preteky v belgickom Spa-Francorchamps."

Rosina má pred sebou určitý medzník v živote. Súčasne študuje na Ekonomickej univerzite na Fakulte hospodárskej informatiky v Bratislave a na Oxford Brookes University, odbor biznis a marketing manažment. "Ešte pred pretekmi v Bahrajne získam v Oxforde titul bakalára. Chcel by som v štúdiu pokračovať na ďalšej Top univerzite v Anglicku, záleží však na tom, aký budem mať známkový priemer."

Program Porsche Mobil 1 Supercupu v roku 2009
24. – 26. apríla VC Bahrajnu (Bahrajn)
  9. – 10. mája VC Španielska (Barcelona)
23. – 24. mája VC Monaka (Monte Carlo)
  6. –  7. júna VC Turecka (Istanbul)
20. – 21. júna VC Veľkej Británie (Silverstone)
11. – 12. júla VC Nemecka (Nürburgring)
25. – 26. júla VC Maďarska (Budapešť)
22. – 23. augusta VC Európy (Valencia)
29. – 30. augusta VC Belgicka (Spa-Francorchamps)
12. – 13. septembra VC Talianska (Monza)