Jasno
30°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Marián Studenič bude mať navždy prvenstvo: Prvý Slovák v Seattle Kraken
Zdielať na

Marián Studenič bude mať navždy prvenstvo: Prvý Slovák v Seattle Kraken

NEW YORK / Začal v štvrtej formácii, tréner ho posunul do tretej. Odohral som super zápas, tešil sa slovenský hokejista Marián Studenič po premiére v drese Seattle v NHL.

Slovenský hokejista Marián Studenič absolvoval v noci na piatok v zámorskej NHL premiéru za Seattle, ktorý prehral v Toronte 3:4 po predĺžení a nájazdoch. Studenič sa stal prvým Slovákom v tíme, ktorý prišiel do elitnej súťaže len pred dvomi rokmi.

Na ľade bol rodák z Holíča 9:53 minúty, jedenkrát vystrelil na bránku a zaznamenal tri hity. Studenič nastúpil s číslom 43 vo štvrtej formácii s Pierrom-Edouardom Bellemarom a Kailerom Yamamotom, klub ho povolal z farmy po tom, ako sa zranil Jaden Schwartz. Za výkon si vyslúžil pochvalu od médií.

"Bol v štvrtej lajne a potom ma tréner hodil do tretej. Myslím si, že som odohral super zápas," povedal pre TV JOJ. V premiére rozdal tri bodyčeky, tešil sa zo svojho výkonu, ale jedna vec ho zaskočila, keďže do Toronta zo stiahli zo slnkom zaliatej Kalifornie. "Nemám ani zimnú bundu, musím si nejakú kúpiť," zasmial sa.

Súvisiace články