Jasno
21°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Studenič sa dohodol na ročnej zmluve so Seattlom
Zdielať na

Studenič sa dohodol na ročnej zmluve so Seattlom

DALLAS / Slovenský hokejista Marián Studenič nedostal od Dallasu Stars kvalifikovanú ponuku na nový kontrakt, 24-riročný útočník sa a dohodol na ročnej dvojcestnej zmluve v hodnote 775 000 dolárov s tímom NHL Seattle Kraken. Môže sa stať prvým Slovákom, ktorý si oblečie dres najmladšieho klubu profiligy. Studenič sa stal v NHL neobmedzeným voľným hráčom a od 1. júla mohol rokovať s hociktorým klubom profiligy.

Seattle je pre dvojnásobného účastníka MS tretím zamestnávateľom v NHL, okrem Dallasu hral aj za New Jersey Devils, ktorí ho v roku 2017 draftovali v 5. kole zo 143. miesta.

Slovenský krídelník nastúpil v minulej sezóne za dallaské "hviezdy" v troch stretnutiach, v ktorých nebodoval. Väčšinu ročníka odohral vo farmárskom tíme Texas Stars. V 67 zápasoch základnej časti AHL si pripísal 48 bodov za 21 gólov a 27 asistencií, v ôsmich súbojoch play off pridal dva góly a štyri asistencie. V minulosti okúsil NHL aj v drese New Jersey Devils, celkovo má na konte 44 duelov v základnej časti profiligy so ziskom šiestich bodov (3+3) a štyri zápasy v play off bez bodového zápisu.

Súvisiace články