Jasno
11°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Príprava na sezónu NHL vrcholí: Studenič a Pospíšil s asistenciou
Zdielať na
Hokej

Príprava na sezónu NHL vrcholí: Studenič a Pospíšil s asistenciou

BRATISLAVA / Asistoval pri prvom góle a tešil sa z výhry. Hokejový útočník Marián Studenič svojou troškou pomohol Seattlu k tesnému triumfu 2:1 nad Vancouvrom.

Okrem Studeniča boli v noci v akcii aj ďalší traja Slováci: Adam Ružička, Martin Pospíšil a Samuel Honzek. Všetci nastúpili v rovnakom drese plameňov proti silnému Edmontnu, ktorému nechýbali najväčšie hviezdy. Kapitán olejárov Connor McDavid dal o sebe vedieť hneď v šiestej minúte, keď v početnej výhode otvoril skóre.

Hráči Calgary držali s domácimi krok iba v úvodnej tretine. V jej závere sa im po výbornej práci Pospíšila, ktorý vybojoval za bránkou puk a naservíroval ho pred bránku Duehrovi, podarilo vyrovnať na 2:2. Od druhého dejstva sa však už hostia iba prizerali. Keď Edmonton v polovici stretnutia viedol o tri góly, nikto už nepochyboval o jeho triumfe. Olejári vďaka štvorbodovému McDavidovi nakoniec vybavili Calgary jasne 7:2. Okrem Pospíšila, ktorý odohral takmer 12 minút, sa do štatistík zo Slovákov už nezapísal nikto. Ružička si v elitnom útoku užil necelých 17 minút a duel skončil s mínuskou, jeho krajan Samuel Honzek stihol pre zranenie, ktoré by nemalo byť vážne, odohrať iba pár striedaní.

Zdielať na

Súvisiace články