Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zhasnuté štvrťfinálové nádeje pre Slovákov. Nemci podľahli Američanom v pomere 1:3
Zdielať na

Zhasnuté štvrťfinálové nádeje pre Slovákov. Nemci podľahli Američanom v pomere 1:3

KOŠICE/BRATISLAVA / Reprezentanti USA zvíťazili nad hráčmi Nemecka 3:1 v nedeľňajšom popoludňajšom zápase A-skupiny na 83. majstrovstvách sveta v hokeji a vybojovali si postup do štvrťfinále turnaja. Česi s ďalšou výhrou, Rakúšanov vyškolili vysoko - 8:0.

USA - Nemecko

Skóre stretnutia otvorili aktívni nemeckí hokejisti, keď sa v 12. min po kombinácii v predbránkovom priestore presadil Frederik Tiffels. Odpoveď amerického tímu prišla už o tri minúty neskôr. Nahodenie Claytona Kellera nechytateľne tečoval James van Riemsdyk a brankár Mathias Niederberger včas nesklapol betóny. Diváci v košickej Steel aréne čakali na ďalší gól až do 51. min, Dylan Larkin dostal prihrávku pred nemeckú svätyňu a puk zdvihol presne pod brvno. Od tohto momentu už americkí hráči kontrolovali dianie na ľade a nedopustili komplikácie. Ich víťazstvo spečatil presilovkovou strelou Jack Eichel.

Vzhľadom na výsledok súboja Nemcov s Američanmi slovenskí hokejisti stratili šancu na postup do štvrťfinále. Aj v
prípade víťazstva nad Dánskom v záverečnom utorňajšom zápase Slováci získajú maximálne dvanásť bodov a pri rovnosti bodov s Nemeckom by v ich neprospech rozhodol rezultát zo vzájomného duelu (2:3). Američania uzavrú účinkovanie v A-skupine v utorok 21. mája o 20.15 h proti Kanade, Nemcov čaká v rovnaký deň o 12.15 h konfrontácia s Fínskom.

Nemecko - USA 1:3 (1:1, 0:0 , 0:2)

Góly: 12. Tiffels (Draisaitl) - 15. J. van Riemsdyk (Keller, Martinez), 51. Larkin (J. van Riemsdyk, Martinez), 56. Eichel (P. Kane, Suter)
Vylúčení: 1:2 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0,
rozhodovali: Ohlund (Švéd.), Stano (SR) - Sormunen (Fín.), Vanoosten (Kan.), 6293 divákov

Česi s ďalším jednoznačným triumfom

Hokejisti Česka zvíťazili nad hráčmi Rakúska jednoznačne 8:0 v nedeľňajšom stretnutí základnej B-skupiny v Bratislave na 83. majstrovstvách sveta (10. - 26. mája). Favorizovaní Česi boli aktívnejší už od úvodnej dvadsaťminútovky. V nej strelili prvé dva góly Radek Faksa s Dominikom Kubalíkom. Už 41 sekúnd po začiatku II. tretiny zvýšil na 3:0 Dominik Simon a napriek početným rakúskym presilovým hrám Česi kontrolovali priebeh duelu. V 31. min pridali českí hokejisti ďalšie dva góly - najprv skóroval Michal Řepík a o 41 sekúnd ho napodobnil Michael Frolík. Český gólostroj sa nezastavil ani v III. časti hry - druhý gól v meraní síl pridal Řepík a skórovali aj Jan Kolář s Jakubom Vránom.

​Česi si pripísali piaty triumf v šiestom dueli na šampionáte. Vo svojom záverečnom vystúpení v základnej B-skupine nastúpia v utorok 21. mája od 12.15 h proti Švajčiarsku. Rakúšania sa v pondelok 20. 5. o 20.15 h stretnú s Talianskom v priamom súboji o zotrvanie v elitnej divízii MS.

Rakúsko - Česko 0:8 (0:2, 0:3, 0:3)

Góly: 7. Faksa (Kolář, Gudas), 15. D. Kubalík (Gudas), 21. Simon (Voráček, Hronek), 31. Řepík (Faksa, D. Kubalík), 31. Frolík (Gulaš, Hronek), 43. Řepík (D. Kubalík, Kolář), 45. Kolář (Voráček, Frolík), 46. J. Vrána (Jaškin, Faksa)
Vylúčení: 5:8 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0,
rozhodovali: Rantala (Fín.), Sidorenko (Biel.) - Jensen (Dán.), McCrank (Kan.), 9072 divákov.

Pozrite si aj highlighty zo zápasu Slovensko-Nemecko:

Súvisiace články