Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zverenci Ramseyho v kľúčovom zápase neuspeli. Nemci pred koncom zápasu bodovali
Zdielať na

Zverenci Ramseyho v kľúčovom zápase neuspeli. Nemci pred koncom zápasu bodovali

Zdroj: SITA

BRATISLAVA /KOŠICE / Na 83. MS v ľadovom hokeji 2019 slovenskí hokejisti v kľúčovom zápase prehrali s Nemcami 2:3. Takmer počas celej tretej tretiny to pre zverencov Ramseyho vyzeralo nádejne, no Nemci do našej brány pred koncom stretnutia strelili dva góly.

Zverenci Craiga Ramseyho v štvrtom zápase na majstrovstvách sveta nedokázali poraziť Nemcov, keď pár minút pred koncom tretej tretiny zinkasovali dva góly. Nemecko tak nad Slovenskom vyhralo v závere hry 3:2.

Dnešok bol pre našich chlapcov akoby malým finále o postup do štvrťfinále. Keďže sa im v ňom nakoniec nepodarilo uspieť, budeme sa musieť spoliehať na výsledky ostatných tímov. 

 Skóre stretnutia otvoril v 24. minúte Marc Michaelis, ale Slovákom sa v presilovkách podarilo otočiť - dvojnásobnú využil kapitán Andrej Sekera a tú o jedného korčuliara Libor Hudáček.

Úvodná zostava GER -SVK:

Nemecko: Niederberger (Treutle) – M. Müller (C), Holzer, Y. Seidenberg, Seider, Schopper, Nowak, J. Müller – Ehliz, Hager (A), Pföderl – Kahun, Draisaitl (A), Tiffels – Plachta, Michaelis, Eisenschmid – Noebels, Fauser, Mauer – Bergmann.

Slovensko: Čiliak (Rybár) – Sekera (C), Černák, Marinčin, Jaroš, Koch, Fehérváry, Čajkovský – Tatar (A), Krištof, Pánik – Nagy (A), Sukel', Studenič – Daňo, L. Hudáček, Lantoši – Lunter, Buc, Liška – Zigo.

Tréner Nemecka Söderholm pred zápasom

Nemeckým hokejistom v zápase proti Slovensku chýbala brankárska jednotka tímu Philipp Grubauer. Gólman Colorada so 138 zápasmi v základnej časti NHL si z utorkového súboja proti Francúzom (4:1) odniesol svalové zranenie. V bránke ho nahradil Mathias Niederberger z Düsseldorfu. Niederberger doposiaľ odchytal na MS 2019 dva zápasy s úspešnosťou zákrokov 96,36 percenta. 

"Bude to zápas plný energie a emócií. Slováci disponujú dobrým fyzickým základom., rýchlosťou a zdravou agresivitou. V útoku majú šikovných hráčov typu Tatara, ale rešpekt vzbudzuje aj ich obrana z NHL," priznal pred zápasom tréner Nemecka Toni Söderholm.

Zranený obranca Ďaloga

Zranený obranca slovenskej hokejovej reprezentácie Marek Ďaloga do zápasov národného tímu SR počas MS 2019 nezasiahne minimálne do konca aktuálneho týždňa. Nehral ani proti Nemcom a nebude ani v piatok proti Francúzom, dokonca ani v sobotu proti Britom. V závere týždňa lekári vyhodnotia jeho stav a padne rozhodnutia, ako ďalej. "Dnes sme s ním absolvovali vyšetrenie vo fakultnej nemocnici a hojenie je v poriadku, nie sú komplikácie. Začal s individuálnou prípravou mimo ľadu a záťaž toleruje. Pre možné riziká a komplikácie tento týždeň do diania nezasiahne. Ostatní chlapci sú zdraví a nie je dôvod, aby niektorí z nich nehral," zhodnotil lekár slovenskej výpravy Ján Grauzel.

Do súpisky pred zápasom proti Nemcom sa dostali už aj Dávid Bondra a brankár Denis Godla. "Máme pred sebou ťažký zápas. Očakávame, že Nemci budú brániť stredné pásmo. My musíme hrať rýchlo, aby sa nestihli dostať do brániaceho tvaru. Musíme dostávať puky za nich a nestrácať ich v strednom pásme, pretože oni budú čakať na protiútoky. Musíme hrať disciplinovane, aby sme nehrali veľa oslabení," povedal ešte pred zápasom asistent trénera Andrej Podkonický.

Pozrite si hokejové highlighty zo zápasu Slovensko - Nemecko: 

Rusko - Taliansko

V rovnakom čase sa hral hokejový zápas aj v Bratislave medzi Ruskom a Talianskom. Aj podľa predošlých zápasov to vyzerá tak, akoby Rusi hrali "vlastnú ligu". Po troch stretnutiach mali doteraz plný počet 9 bodov, na prvom mieste skupiny B sú ale Švajčiari s lepším skóre. Talianom sa nepodarilo skórovať ani v jednej tretine, Rusom nakoniec podľahli 0:10.

V zápase s Rusmi nemali talianski hokejisti žiadnu šancu. Prvý gól Rusov prišiel v prvej tretine už po 32 sekundách. Skóre otvoril Nikita Zaitsev.

Úvodná zostava RUS - ITA

Rusko: Vasilevskij (Georgijev) – Nesterov, Sergačov, Orlov, N. Zajcev, Chafizullin, Gavrikov, Zadorov – Malkin, Grigorenko, Dadonov – Ovečkin, Kuzněcov, Barabanov – Anisimov, Kučerov, N. Gusev – Telegin, Andronov, Kovaľčuk – Kaprizov.

Taliansko: Andreas Bernard (De Filippo Roia) – McMonagle, Helfer, Tauferer, L. Zanatta, Trivellato, Pavlu, Hofer, Marchetti – Insam, D. Kostner, Miceli – Ramoser, Bardaro, Rosa – Gander, Andergassen, de Luca – Hochkofler, S. Kostner, Lambacher.

Pozrite si hokejové highlighty zo zápasu Slovensko - Kanada:

Súvisiace články