Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Zápas Nitry so Žilinou mal dohru aj v miestnom bare
Zdielať na

Zápas Nitry so Žilinou mal dohru aj v miestnom bare

ŽILINA / Hokejisti Nitry postúpili do finále play-off slovenskej Tipsport extraligy. V sobotňajšom zápase vyhrali v Žilne 4:3. Na štadióne bolo poriadne horúco.

Záverečnú časť stretnutia poznačili výtržnosti fanúšikov. Rozhodcovia museli dokonca prerušiť zápas po tom, ako delobuch zo sektora hostí zadymil štadión. Usporiadatelia následne za asistencie polície vykázali priaznivcov Nitry zo štadióna.

​Dianie na štadióne malo dohru aj meste. Nitriansky fanúšik, ktorý šiel po skončení hokeja s priateľkou do mesta tvrdí, že ho žilinčania napadli. "Zobrali mi spod bundy šil a hovorili, že mi ho podpália," hovorí Nikola.

Nikolin priateľ Milan bol práve na toalete, videl už len to, že má  problém a teda zasiahol. "Snažil som sa ju brániť a odrazu som bol na zemi," hovorí Milan.

Nikola chcela späť svoj fanúšikovský šál, do baru sa teda vrátili. "ja som len povedal, vráťte mi šál a zrazu päste a už ma bili," dodáva Milan.  O bitke svedčia aj rany, ktoré Milan utrpel, ošetrili ho záchranári. Následne zavolali hliadku chceli naspäť svoj fanúšikovský šál, no do pubu sa už vrátiť nechceli

Žilinčania, ktorí v krčme popíjali pivo tvrdia, že nitriansky fanúšik provokoval. "Prišli Nitrančiani, začali nadávať a dostali dve facky. Chlap, nie žena a bolo po všetkom," hovorí Žilinčan.

Prípad už má v rukách polícia, či niekoho obvinia zatiaľ jasné nie je.

Nitra vyhrala semifinálovú sériu hranú na štyri víťazstvá suverénne 4:0. "Vlci" vyhrali prvú tretinu 2:1, keď na úvodný zásah hosťujúceho Lukáša Paukovčeka odpovedali Tomáš Bokroš a Daniel Brejčák. Druhá tretina patrila jednoznačne úradujúcemu majstrovi - dvakrát sa presadil Marek Tvrdoň a jeden gól pridal Radoslav Macík. V tretej tretine domáci skorigovali zásluhou Václava Stupku, no predĺženie si už nevynútili.

Súvisiace články