Skoro jasno
18°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Hossov tisíci bod pri výhre Chicaga na ľade Ottawy. Kde začínal!
Zdielať na

Hossov tisíci bod pri výhre Chicaga na ľade Ottawy. Kde začínal!

OTTAWA / Tam, kde Marián Hossa začal svoju kariéru v NHL, dosiahol svoj jubilejný tisíci bod v súťaži.

Slovenský hokejista prispel gólom a asistenciou k štvrtkovému víťazstvu Chicaga 5:4 na ľade Ottawy a splnilo sa to, čo mu všetci priali.

"Fantastický večer, že sa to podarilo v Ottawe, kde som začínal. Hral som tu sedem rokov a fanúšikovia boli ku mne skvelí. Ďakujem im, budem si to navždy pamätať," povedal Hossa, ktorý sa od domácich fanúšikov dočkal v 54. minúte "standing ovation." Tisíci bod dosiahol vo svojom 1100. zápase po tom, ako vykorčuľoval spoza bránky, zasunul puk za chrbát Craiga Andersona a poslal Chicago do vedenia 4:3. Pred tým v prvej tretine prihral na gól kapitána Jonathana Toewsa. "Je to výnimočný úspech. Svedčí to o jeho schopnosti pravidelne bodovať aj napriek jeho defenzívnym úlohám," povedal tréner Blackhawks Joel Quenneville. Hossa sa stal len 80. hokejistom v histórii, ktorý dosiahol tisíc bodov v NHL, a tretím "štvorciferným" rodákom zo Slovenska po Stanovi Mikitovi a Petrovi Šťastnom. O výhre Blackhawks rozhodol v samostatných nájazdoch Patrick Sharp.

Ottawa - Chicago 4:5 po sam. nájazdoch (1:2, 1:0, 2:2 - 0:0, 0:1)
Góly: 3. Stone (Lazar, Ceci), 23. MacArthur (Legwand, Wiercioch), 41. Ryan, 58. Zibanejad (Chiasson, Karlsson) - 12. Toews (MARIÁN HOSSA, Bickell), 16. Versteeg (B. Richards), 48. Toews (Seabrook, Keith), 54. MARIÁN HOSSA (Versteeg), rozhodujúci sam. nájazd Sharp
Marián Hossa (Chicago) sa stal druhou hviezdou zápasu, 20:37 min, 1+1, 5 striel, +2

Súvisiace články