Jasno
16°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
VIDEO. Rozprávkový Andersen a jeho lapačka z ríše fantázie
Zdielať na

VIDEO. Rozprávkový Andersen a jeho lapačka z ríše fantázie

ANAHEIM / Je krajanom i menovcom slávneho dánskeho rozprávkara Hansa-Christiana Andersena. A gólman Anaheimu Frederik Andersen píše počas svojej prvej sezóny v NHL tiež pekný rozprávkový príbeh. Dnes v noci ho vyšperkoval parádnym zákrokom proti skúsenému útočníkovi Philadephie Vincentovi Lecavalierovi.

"Káčeri" si 24-ročného dánskeho brankára vybrali v predminulom drafte ako 87. v celkovom poradí. Počas svojho premiérového ročníka v NHL ohromuje Andersen skvelými štatistikami, ktoré ho radia medzi najlepších gólmanov súťaže.

Vtedy sa lámal chlieb...

Oporou svojmu tímu bol Dán aj naposledy v stretnutí proti Philadelphii. "Letci" v prvej tretine domácich prestrieľali v pomere 10:5 a počas presilovky v jej závere mali obrovskú možnosť ísť do vedenia 2:1. Takmer istý gól mal na hokejke Vincent Lecavalier. Ten sa dostal k odrazenému puku, počkal si na pohyb Andersena a už-už sa zdalo, že ho má ako na pekáči... Nemal! Dánova lapačka vykúzlila super zákrok a skóre sa nemenilo. Anaheim napokon zvíťazil 5:3.

16-krát chytal, 14-krát vyhrali!

"Ak by Vinny skóroval, pravdepodobne by sme odchádzali do kabín s náskokom," povzdychol si tréner Philadelphie Craig Berube a dodal, že išlo o moment, ktorý výrazne poznamenal vývoj duelu. Anderson tak slávil vo svojom šestnástom tohtosezónnom zápase už štrnáste víťazstvo! Úspešnosť zákrokov má 93,1 percenta, priemer inkasovaných gólov 1,94 na zápas. Lepšie sú na tom v oboch štatistikách iba traja brankári.

 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Hokej_brankár_Frederik Andersen

isifa.com

Súvisiace články