Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Prvé finále Stanley Cupu sa rozhodlo až v treťom predĺžení
Zdielať na

Prvé finále Stanley Cupu sa rozhodlo až v treťom predĺžení

CHICAGO / V noci zo stredy na štvrtok nášho času odštartovalo pre slovenských fanúšikov tak očakávané finále Stanley Cupu. Chicago privítalo Boston. Zápas videli aj školáci vstávajúci do školy...rozhodlo sa minútu pred siedmou hodinou.

Hosťujúci Boston v úvodnom finále viedol 2:0 i 3:1, domácich jastrabov naštartoval prihrávkou na prvý gól Marián Hossa, manko sa im podarilo zmazať a United Centre sa pripravilo na dlhý hokejový večer.

V prvom predĺžení sa hra prelievala z jednej strany na druhú a hráči sa vôbec nešetrili, čo sa možno aj odzrkadlilo na ich výkone v tom druhom predĺžení. Až dva razy bola striedačka Chicaga potrestaná vylúčením za príliš mnoho hráčov na ľadovej ploche a Chára sa to snažil využiť, keď v 100. minúte trafil žŕdku.

Duel ukončil až v 113. min Shaw, ktorý tečoval strelu Rozsívala od modrej čiary.

Stredajší zápas bol piatym najdlhším finále v histórii. Fanúšikovia v United Centre videli takmer dva kompletné duely. Hráči vyslali počas 113 minút na obe bránky 117 striel (63:54), rozdali si 120 bodyčekov (61:59) a útočníci zvládli 114 vhadzovaní (58:56).

V poradí druhý zápas finálovej série o Stanleyho pohár sa hrá v sobotu 15. júna o 20.00 h východoamerického času (2.00 SELČ už v nedeľu) opäť na ľade Chicaga.

Výsledok stredajšieho prvého finálového zápasu Stanleyho pohára v hokeji (hrá sa na štyri víťazstvá):

Chicago - Boston 4:3 po trojnásobnom predĺžení (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0, 0:0, 1:0) - stav série: 1:0

Góly: 24. Saad (HOSSA), 48. Bolland (Shaw), 53. Oduya (Kruger, Frolík), 113. Shaw (Boland, Rozsíval) - 14. Lucic (Horton, Krejčí), 21. Lucic (Krejčí), 47. P. Bergeron (Seguin, Lucic) ,   22 110 divákov.

Chicago: Crawford - Keith, Seabrook, Hjalmarsson, Oduya, Leddy, Rozsíval - Marián Hossa, Toews, Sharp - P. Kane, Handzuš, Bickell - Bolland, Shaw, Saad - Frolík, Kruger, Bollig
Boston: Rask - Chára, Boychuk, Ference, Seidenberg, Krug, McQuaid - Horton, Krejčí, Lucic - Jágr, Marchand, P. Bergeron - Peverley, Seguin, Daugaviňš - Paille, Kelly, S. Thornton

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články