Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Highlight: Chára vychytal Malkina, Boston vo finále Stanley Cupu!
Zdielať na

Highlight: Chára vychytal Malkina, Boston vo finále Stanley Cupu!

BOSTON / Hokejisti Bostonu Bruins zvíťazili vo štvrtom zápase finále Východnej konferencie NHL nad Pittsburghom Penguins 1:0 a v najkratšom možnom čase postúpili do finále Stanley Cupu po druhýkrát za ostatné tri sezóny.

Na svojho finálového súpera si ešte musia počkať, mečbal vo finále Západnej konferencie majú hráči Chicaga a už v nedeľu nadránom nášho času sa ho budú snažiť využiť v súboji s Los Angeles Kings. Tím okolo Hossu a Handzuša vedie v sérii 3:1. Črtá sa pre Slovákov najlepšie a najzaujímavejšie finále Stanley Cupu!

Kto trafil prvý, v tejto sérii vyhrával

Jediný gól tohto štvrtého duelu vsietil 46. minúte obranca Adam McQuaid, keď tvrdou strelou od modrej čiary trafil horný roh bránky Tomáša Vokouna. V záverečnom tlaku mal obrovskú šancu hosťujúci Malkin, avšak neprestrelil pred bránkou ležiaceho Cháru a aj vďaka jeho zákroku si gólman Rask udržal po druhýkrát v sérii čisté konto.

Oba tímy sa od úvodu sústredili sa na pozornú obranu. V doterajších troch dueloch platilo, že víťazil tím, ktorý ako prvý skóroval. Aj preto sa na jediný gól čakalo až do 46. minúty.

V úvodnej časti hry si napriek možnostiam presiloviek ani jeden tím príliš možností skórovať nevypracoval. V druhej tretine trafili oba tímy bránkové konštrukcie, Vokouna zachránila po strele Daugavinša a domáceho Raska po strele Dupuisa.

Až v tretej tretine teda presne trafil sviatočný strelec McQuaid, neskôr Jágr rozozvučal vo vypredanej TD Garden tyčku a zvýraznil tak svoju streleckú smolu, keď v play off ešte nedal žiadny gól a celkovo sa nepresadil už v 25 zápasoch v rade. Následne mal možnosť samostatného nájazdu od modrej Paille, ale Tučniakov nedorazil. 

Hrádza z Cháru

Tí sa v závere zmohli k mohutnému tlaku v hre bez brankára a posledné dve minúty nepustili Boston k striedaniu. Chára však vytvoril pred Tukka Raskom mohutnú hrádzu zo svojho dlhého tela a tú sa nepodarilo prekonať ani hviezdnemu Malkinovi.

Hneď na to mu zavadzal v priestore pred bránou aj spoluhráč Seidenberg a Zdeno neváhal a upratal aj jeho. Pozri si v tomto zostrihu...

Chára sa teda mohol so spoluhráčmi pyšne a spokojne fotiť pri pohári princa z Walesu - trofeji pre najlepší tím Východnej konferencie. Z poverčivosti sa ho však nikto ani nedotkol...

Prvou hviezdou zápasu sa stal strelec víťazného gólu McQuaid, druhou  brankár Bruins Tuukka Rask, ktorý zneškodnil všetkých 26 striel súpera a za tretiu hviezdu vyhlásili kapitána medveďov - slovenského obrancu Zdena Cháru, ktorý síce nebodoval, no odkorčuľoval takmer 26 minút v 28 striedaniach.

Finále Východnej konferencie:

Boston - Pittsburgh 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Góly: 46. McQuaid. Strely na bránku: 24:26. Diváci: 17 565. Konečný stav série: 4:0.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita

Súvisiace články