Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Hossa rozhodol a priblížil Chicago k finále Stanleyho pohára
Zdielať na

Hossa rozhodol a priblížil Chicago k finále Stanleyho pohára

LOS ANGELES / Slovenský hokejista Marián Hossa priblížil Chicago k finále Stanleyho pohára.

Trenčiansky odchovanec strelil v 70. sekunde tretej tretiny po asistencii Michala Handzuša víťazný gól štvrtého finále Západnej konferencie NHL na ľade Los Angeles. Blackhawks zdolali Kings 3:2 a súperovi pripravili prvú prehru v domovskom Staples Centre po šestnástich dueloch od 23. marca. Chicago vedie v sérii 3:1 a už v sobotu v domácom United Centre môže oslavovať postup do finále Stanleyho pohára.

"Dnes sme bojovali od začiatku do konca. Našli sme napokon spôsob k úspešnému zakončeniu. Sme hrdí, že sme v Los Angeles vyhrali aspoň jeden zápas," povedal v pozápasovom rozhovore pre NBC Sports Marián Hossa, ktorého vyhlásili za prvú hviezdu duelu. Pre slovenského krídelníka bol gól druhým v tejto sérii a celkovo siedmym v tohtoročnom play-off. Rýchlu akciu založil Johnny Oduya, ktorý našiel od vlastnej modrej na červenej čiare číhajúceho Handzuša. Kings chybne striedali, na ľade ostal zo zadákov iba Jake Muzzin. V prečíslení prihral Banskobystričan nekrytému Hossovi, ktorý pálil z prvej. "Len som videl ako prebral puk v strednom pásme a potiahol ho po ľavej strane. Boli sme v prečíslení, urobil to excelentne a ja som sa snažil len strieľať z prvej do otvoreného priestoru," popisoval rozhodujúci moment duelu Hossa, ktorý odohral 19:06 min a mal tri strelecké pokusy. Handzuš strávil na ľade necelých trinásť minút. Chicago sa dokázalo vo štvrtok vyrovnať s absenciou kľúčového obrancu Duncana Keitha, ktorý pauzoval pre trest.

Výsledok štvrtého finálového zápasu Západnej konferencie hokejovej NHL (hrá sa na štyri víťazstvá):

Los Angeles - Chicago 2:3 (1:1, 1:1, 0:1) - stav série: 1:3
Góly: 4. Vojnov (Clifford, Fraser), 23. Penner (J. Carter, Toffoli) - 14. Bickell (Frolík, Hjalmarsson), 39. P. Kane (Bickell, Hjalmarsson), 42. MARIÁN HOSSA (HANDZUŠ, Oduya)
Mariána Hossu (Chicago) vyhlásili za prvú hviezdu zápasu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita

Súvisiace články