Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Chára pred finále: K trofeji je stále veľmi dlhá cesta!
Zdielať na

Chára pred finále: K trofeji je stále veľmi dlhá cesta!

CHICAGO / Hokejisti tímu Boston Bruins vykročia v stredu na ľade chicagskej haly United Center proti miestnym Blackhawks vo finálovej sérii play-off NHL so sedemnástimi hráčmi, ktorí vybojovali Stanleyho pohár v roku 2011.

Nechýba medzi nimi ani kapitán Zdeno Chára, najvyšší hráč v celej zámorskej profilige. "Vieme, že k trofeji je stále veľmi dlhá cesta. Postupom do finále sme si však udržali šancu na jej zisk," uviedol 36-ročný bek.

Jednou z hlavných úloh pre skúseného slovenského obrancu môže byť eliminácia krajana v tíme "jastrabov" Mariána Hossu, pre ktorého je to už štvrtá účasť vo finálovej sérii. "Užívam si tieto chvíle, pretože nikdy neviem, kedy a či vôbec príde podobný hokejový zážitok," poznamenal odchovanec trenčianskej Dukly 34-ročný Hossa, ktorého spoluhráčom je aj Michal Handzuš.

Obaja fináloví súperi v predchádzajúcej sérii pomerne ľahko vyradili silné tímy - Boston v najkratšom možnom termíne vyradil Pittsburgh a Chicago triumfovalo nad obhajcom prvenstva z Los Angeles. "Cestu Bostonu do finále som sledoval veľmi pozorne. Hrali veľmi dobre. O trofej nás čaká veľmi náročné séria," povedal krídelník Blackhawks Patrick Sharp. Ofenzívne vyspelému Chicagu v ceste za Stanleyho pohárom stojí výborná defenzíva Bostonu v bránke s Fínom Tuukkom Raskom, ktorý od Pittsburghu inkasoval v štyroch dueloch len dva góly. Skutočnosť, že Bruins sa nespoliehajú len na gólmana Raska, či niekoľko málo jednotlivcov, potvrdil skúsený útočník Jaromír Jágr. Ten v tejto sezóne v play-off ešte neskóroval. "V našom tíme môže dať gól ktokoľvek a kedykoľvek. Tréner dáva príležitosť štyrom formáciám a to je naša veľká výhoda. Nečakáme od jedného či dvoch hráčov, že budú ťahať celé mužstvo," prezradil rodák z Kladna, ktorý sa v záverečnej sérii o cennú trofej predstaví po 21 rokoch. Predtým získal Stanleyho pohár s Pittsburghom v rokoch 1991 a 1992.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita

Súvisiace články