Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Chicago rozhodlo v 92. minúte, Kane hetrikom vyradil obhajcu Stanley Cupu
Zdielať na

Chicago rozhodlo v 92. minúte, Kane hetrikom vyradil obhajcu Stanley Cupu

CHICAGO / V piatom zápase finále Západnej konferencie Chicago Blackhawks rozhodlo o postupe do finále Stanley Cupu a vyradilo tak obhajcu trofeje. Po 60-tich minútach skončil duel 3:3, keď LA vyrovnalo 9 sekúnd pred sirénou! Predĺženie trvalo do 92. minúty - hetrikom ho uzavrel Kane.

Výsledok piateho finálového zápasu Západnej konferencie hokejovej NHL (hrá sa na štyri víťazstvá):

Chicago - Los Angeles 4:3 (2:1, 0:1, 1:1 - 0:0, 1:0) - stav série: 4:1

Góly: 4. Keith (Rozsíval), 6. Kane (Toews, Bickell), 57. Kane (Bickell), 92. Kane (Toews) - 30. King (Williams, Quick), 44. Kopitar (Carter, Richards), 60. Richards (Kopitar, Vojnov)

Chicago po góloch Keitha a Kana viedlo v prvej tretine 2:0, Dwight King a Anže Kopitar však dokázali vyrovnať. V 57. min poslal Kane svoj tím opäť do vedenia, ale Mike Richards 9,4 sekundy pred treťou sirénou stihol vyrovnať.

Pre oba tímy ide o prvé vzájomné predĺženie v tejto sérii a v tomto play off štvrté pre oboch súperov.

Začali ho lepšie Králi, jednoznačne v úvode prestrieľali domácich. Nehral sa vôbec opatrný hokej, hra sa málo prerušovala a raz sa hralo takmer 5 minút bez hvizdu rozhodcov. V závere prvého predĺženia mohol v bránkovisku rozhodnúť Handzuš.

Najdlhší duel LA Kings v histórii

Ani v druhom predĺžení sa vôbec nevylučovalo. V 88. minúte nám réžia ponúkla zaujímavú informáciu - LA Kings nikdy v histórii nehrali taký dlhý zápas! Rekord im však vydržal len štyri minúty...

Chicago získalo Trofej Clarencea S. Campbella pre najlepší tím Západnej konferencie. „Už sa tešíme na finále. Je skvelé, že ho začíname doma. Už sa neviem dočkať stredy,“ tvrdil Patrick Kane.

12. finále Chicaga

Blackhawks postúpili do finále Stanleyho pohára dvanástykrát v histórii. Posledný súboj o trofej medzi tímami originálnej šestky sa odohral ešte v roku 1979, keď proti sebe nastúpili New York Rangers a Montreal Canadiens. Chicago má šancu na piaty Stanleyho pohár v klubovej histórii. "Vedeli sme, že piaty duel bude dôležitý. Kings len tak ľahko šancu na prípadný úspech nepustia. Išli tvrdo po nás a pokúšali sa o víťazstvo. Bolo skvelé, čo moji zverenci na ľade ukázali a ukontrolovali všetko, čo mohli a mali,“ tvrdil tréner Blackhawks Joel Quenneville.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články