Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Chicago a Boston sa stretli v play-off len šesťkrát
Zdielať na

Chicago a Boston sa stretli v play-off len šesťkrát

Zdroj: TASR - Chicago Blackhawks

BRATISLAVA 10. júna (SITA) - Finálová séria o prestížny Stanleyho pohár v zámorskej hokejovej NHL bude prvou medzi tímami pôvodnej šestky (Original Six - pozn.) od roku 1979.

Pred 34 rokmi v súboji medzi Montrealom Canadiens a mužstvom New York Rangers triumfovali Kanaďania 4:1 na zápasy. V júni 2013 proti sebe nastúpia Boston Bruins a Chicago Blackhawks. Bruins vyradili najvyššie nasadené mužstvo v play-off Východnej konferencie Pittsburgh Penguins, Blackhawks si poradili s obhajcom cennej trofeje Los Angeles Kings. Chicago naposledy získalo Stanleyho pohár v roku 2010, Boston na pohár čaká ešte o rok kratšie. "Bitka" o trofej Lorda Stanleyho sa začne v chicagskej hale United Center už v stredu 12. júna.

Aj napriek rivalite Chicago a Boston nemajú v play-off bohatú vzájomnú históriu. Naposledy sa vo vyraďovacej časti stretli v roku 1978, Bruins zvíťazili vo všetkých štyroch dueloch. V doterajších šiestich sériách medzi "medveďmi" a "jastrabmi" sa až päťkrát tešili z postupu hráči Bostonu. V základnej časti sezóny 2012/2013 obaja finalisti proti sebe nenastúpili, keďže vystupujú v rozdielnych konferenciách.

Za papierového favorita finálovej série možno považovať hráčov Chicaga, ktorí sa stali víťazmi Prezidentskej trofeje za celkové prvenstvo v základnej časti. V 48 dueloch nazbierali o 15 bodov viac ako ich súper. Zaujímavosťou je, že obaja finalisti absolvovali vo vyraďovacej časti aj sedemzápasovú sériu - Boston vyradil Toronto (v rozhodujúcom zápas 5:4 po predĺžení) a Chicago si poradilo s Detroitom (v rozhodujúcom zápas 2:1 po predĺžení).

Program finálovej série hokejového Stanleyho pohára v sezóne 2012/2013 (hrá sa na štyri víťazstvá, všetky zápasy sa začínajú o 20.00 h východoamerického času, na Slovensku je už druhý deň 2.00 SELČ):

1. zápas - streda 12. júna: Chicago Blackhawks - Boston Bruins
2. zápas - sobota 15. júna: Chicago Blackhawks - Boston Bruins
3. zápas - pondelok 17. júna: Boston Bruins - Chicago Blackhawks
4. zápas - streda 19. júna: Boston Bruins - Chicago Blackhawks
prípadný 5. zápas - sobota 22. júna: Chicago Blackhawks - Boston Bruins
prípadný 6. zápas - pondelok 24. júna: Boston Bruins - Chicago Blackhawks
prípadný 7. zápas - streda 26. júna: Chicago Blackhawks - Boston Bruins

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články