Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Hossa sa pokúsi rozosmiať Cháru, ktorý nemá o vtipy záujem
Zdielať na

Hossa sa pokúsi rozosmiať Cháru, ktorý nemá o vtipy záujem

CHICAGO / Slovenského hokejistu Mariána Hossu čaká štvrté finále Stanleyho pohára v ostatných šiestich sezónach. Do bojov o cennú trofej postúpil s troma rôznymi klubmi.

Najskôr v ňom hral v sezóne 2008/09 v drese Pittsburghu, potom v ďalšej ako hráč Detroitu a v roku 2010 a teraz už ako opora Chicaga. Až tretiu účasť premenil na zisk slávneho pohára. "Niekto by mohol povedať, že som si ako voľný hráč vybral dobré tímy," vysvetľoval pre ESPN Marián Hossa.

Tridsaťštyriročného krídelníka si cenia v každom tíme

Pre mužstvo je užitočný nielen pri hre dopredu, ale aj dozadu. V tohtoročnom play-off nazbieral štrnásť bodov (7+7). Medzi siedmimi presnými zásahmi boli aj dva víťazné v sérii o titul v Západnej konferencii proti Los Angeles Kings. Hossa doteraz skóroval v šiestich zápasoch play-off 2013 a všetky Blackhawks vyhrali. "V Chicagu máme výbornú sezónu, je to skvelý príbeh," tvrdí Hossa, ktorý v roku 2009 podpísal s Chicagom dvanásťročný kontrakt na 62,8 milióna dolárov. Medzi aktívnymi hráčmi je piaty v počte duelov vo vyraďovacej časti (146) i v bodoch (111). V asistenciách je šiesty (68), v počte gólov (43) siedmy. "Má za sebou skvelú kariéru. Som si istý, že bude hrať ešte veľmi dlho. Jeho prítomnosť je pre tím veľkým prínosom. Mnohí sa od neho veľa naučia, nielen na ľade, ale aj v príprave na zápas. Urobí všetko, aby nám pomohol vyhrať zápas," povedal obranca Niklas Hjalmarsson.

V šatni sedí vedľa slovenského krídelníka Bryan Bickell

"Jeho spôsob prezentácie na ľade i mimo neho, to je prvá trieda. Hovorí so mnou o mojej hre, dáva mi cenné rady. Je asi najtrpezlivejší v lige, keď naňho dotierajú súperi. Dal mi veľa do ďalšej kariéry," tvrdí Bickell.

Hossa by mal byť oporou Chicaga ešte veľmi dlho. Na terajšie finále proti Bostonu, ktoré sa začne v stredu, sa veľmi teší. "Vždy si veľmi vážim, ak môžem hrať o Stanleyho pohár. Je skvelé, že v tejto časti roka ešte môžeme hrať hokej," tvrdí pre ESPN Hossa, ktorého čakajú tvrdé súboje so Zdenom Chárom. Kamaráta z Trenčína sa bude snažiť vyviesť z koncentrácie vtipnými poznámkami. "Na ľade chce byť vážny, preto sa s ním pokúsim žartovať. Skúsim mu niečo vtipné povedať a verím, že ho rozosmejem," uviedol podľa Boston Globe Hossa. "Nemyslím si, že budem mať záujem počúvať akékoľvek vtipy od Mariána," zareagoval Chára.

Hossa si kapitána Bostonu veľmi váži a vie, čo pre tím Bruins znamená. "Je to jeden z najlepších obrancov v lige. Proti nemu to bude veľký boj. Musíme nájsť spôsob, ako sa s ním vyrovnať. Hrá v každom zápase takmer polovicu času. Je to najlepší hráč Bostonu, okolo neho vytvorili tím," doplnil pre Boston Globe Hossa.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TASR

Súvisiace články