Skoro jasno
23°
Bratislava
Berta
2.7.2024
Cena anglického kádra je desaťnásobne vyššia. Slovensko má ale silný tím
Zdielať na

Cena anglického kádra je desaťnásobne vyššia. Slovensko má ale silný tím

GELSENKIRCHEN / V nemeckom Gelsenkirchene je všetko pripravené na ďalší zápas slovenských futbalistov na majstrovstvách Európy. V osemfinále šampionátu ich čaká už v nedeľu 30. júna podvečer jeden z favoritov turnaja - Anglicko.

​Anglický tím je plný superhviezd

Kane, Bellingham, Foden, Saka či Rice, v drese Albiónu sa predstaví plejáda superhviezd. "Keď si pozrieme každý post, tak sú to hráči svetovej kvality, ktorí hrajú naozaj v špičkových kluboch. Gro mužstva tvoria hráči z anglickej ligy, ktorú považujem za najlepšiu ligu na svete," povedal na tlačovej besede reprezentant Slovenska Peter Pekarík.

​Podľa trénera Calzonu je práve Anglicko najsilnejším tímom na Eure. "Cena ich kádra je jeden a pól miliardy eur, kým naša je desaťnásobne nižšia. Vždy ale rozhoduje tím a ten náš je veľmi silný," uviedol tréner slovenskej reprezentácie Francesco Calzona. Pekarík proti ostrovanom hral už viackrát, vie, čo by mohlo na súpera platiť. "Potrebujeme, aby každý jeden z nás mal svoj perfektný deň a ísť na hranicu svojich možností. Možno ešte a ešte aj za ňou, aby sme dokázali tomuto súperovi čeliť," skonštatoval Pekarík.

Na šampionáte najviac zažiaril Lobotka

​Tréner Sokolov má hru Albiónu podrobne naštudovanú. "Sú vynikajúco pripravení po technickej aj fyzickej stránke a navyše majú množstvo tvorivých hráčov. Ďalšou ich výhodou je, že majú široký káder," pripomenul Calzona. Na šampionáte žiari z našich najmä Stano Lobotka. V skupine sa stal dvakrát hráčom zápasu a po úvodnej časti šampionátu bol zvolený do najlepšej jedenástky. "O Stanových kvalitách dobre vieme a vie o nich aj súper. Pre nás je veľmi dôležitý. Na trávniku vyniká inteligenciou. V osemfinále bude hrať proti hráčom svetovej úrovne, ale takým je aj on," pochválil Lobotku Calzona. Slováci bojujú o historický postup do štvrťfinále, ak naň dosiahnu, čakajú na ich Švajčiari.