Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
FOTOGALÉRIA. Toto zostalo z niekdajšej pýchy Petržalky
Zdielať na

FOTOGALÉRIA. Toto zostalo z niekdajšej pýchy Petržalky

Minulý rok mal namiesto starého štadióna v Petržalke stáť nový. Ak sa tam pôjdete prejsť zistíte, že na nový štadión so sedačkami farbami klubu sa to ani zďaleka nepodobá. Ošarpaný kov len ťažko pripomína tribúnu a zarastená lúka nejaké ihrisko.

Nápady by tu aj boli...

Ak futbaloví funkcionári chcú prilákať na štadióny skupiny ľudí, ktoré v súčasnosti na nich chýbajú, musia im v prvom rade niečo ponúknuť. Toto povedal pred dvoma rokmi sa na žilinskom stretnutí futbalových funkcionárov z troch krajín (Slovensko, Česko, Nemecko) riaditeľ spoločnosti UFA Sports Arndt Jaworski.

Ústrednou témou toho stretnutia v Žiline bol rozvoj dvoch najvyšších futbalových súťaží v SR. Jeho účastníci sa okrem iného zaoberali aj problematikou plánovania a financovania štadiónov formou ich výstavby alebo modernizácie a rekonštrukcie.

Začali, no nedokončili

Jediným zástupcom zo Slovenska bol Vladimír Kondrlík z FC Petržalka 1898. Tento klub v novembri 2010 začal s výstavbou nového štadióna s kapacitou pre 5000 divákov. Celkový rozpočet na tento projekt je 650 000 eur. Magistrát hl. mesta SR Bratislava naň prispel sumou 355 000 eur. Podľa V. Kondrlíka je dôležité pýtať sa fanúšikov, čo si želajú mať na štadióne. Nový štadión FC Petržalka 1898 v tejto mestskej časti plánujú otvoriť 1. júla 2011.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články