Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Nádherný gól nožničkami v podaní slovenského reprezentanta
Zdielať na

Nádherný gól nožničkami v podaní slovenského reprezentanta

Kornel Saláta dal v najvyššej ruskej súťaži dva góly, ten prvý dosiahol v máji minulého roka proti CSKA Moskva. Druhý obletí celý svet...

Krásny gól strelil slovenský futbalový reprezentant v službách ruského klubu FK Rostov Kornel Saláta. Urastený stopér skóroval v 31. min nedeľňajšieho zápasu v skupine o záchranu proti Spartaku Naľčik, keď krásnymi nožničkami upravil na priebežných 2:0. Keďže hostia dali v druhom polčas jeden gól, presný zásah Salátu mal prívlastok víťazný.

Rostovčania zahrávali rohový kop, hosťujúci brankár loptu vyboxoval pred pokutové územie, kde sa do nej nestrážený Saláta oprel nádhernými nožničkami. Lopta sa po dopade na trávnik odrazila do ľavej žrde, od nej do brvna a následne spadla za bránkovú čiaru. "Nebolo to nič zvláštne. Videl som, že Budakov vyráža loptu a neponáhľal sa s návratom ku bránkovej čiare. Tak som sa do tej strely celý oprel. Pri takýchto pokusoch musíte mať aj potrebnú dávku šťastia, ja som však veril, že skórujem a mal som teda šťastie," povedal pre oficiálnu internetovú stránku klubu bývalý hráč Artmedie Petržalka či Slovana Bratislava.

Pre 27-ročného stopéra to bol druhý gól v ruskej Premier League, v ktorej pôsobí už vyše roka. Predtým skóroval v máji minulého roka proti CSKA Moskva. V skupine o zotrvanie medzi elitou patrí FK Rostov druhá pozícia s pohodlným 15-bodovým náskokom pred priečkou znamenajúcou zostup a sedem bodov od miesta, ktoré znamená účasť v play-out.