Jasno
19°
Bratislava
Berta
2.7.2024
Slovensko neskrýva postupové ambície. Počítajú aj s jedenástkovým rozstrelom
Zdielať na

Slovensko neskrýva postupové ambície. Počítajú aj s jedenástkovým rozstrelom

MAINZ / Asistent trénera slovenských futbalistov Marek Hamšík počíta s možnosťou, že osemfinálový zápas môže rozhodnúť až jedenástkový rozstrel. "Sokolov" čaká v boji o štvrťfinále na ME Anglicko, s ktorým sa stretnú v nedeľu o 18.00 h v Gelsenkirchene. "Albion" síce vyhral C-skupinu, no v troch zápasoch strelil len dva góly a inkasoval o jeden menej.

​Tréningov je pred Anglickom menej

Hamšík pripomenul, že tím sa momentálne pripravuje najmä prostredníctvom videí. Hráči majú medzi zápasmi len štyri dni a podpisuje sa na nich koniec sezóny. "Myslím si, že by sme si mali nejakú tú jedenástku kopnúť. Tie zápasy môžu ísť až do 120. minúty a chalani musia aj preto naozaj regenerovať," povedal Hamšík, ktorý plní v tíme trénera Francesca Calzonu aj funkciu manažéra. "Máme o dosť menej času ako pred predošlým zápasom. Sme na konci sezóny a veľmi už trénovať nemôžeme," vysvetlil bývalý kapitán slovenskej reprezentácie.

Pekarík je blízko k prekonaniu rekordu

V reprezentácii odohral 138 zápasov, čo je národný rekord. K jeho prekonaniu je pomerne blízko Peter Pekarík so 129 stretnutiami. "Rekordy sú na to, aby boli prekonávané. Keď príde do reprezentácie, hrá celé zápasy a jeho čísla sú jedny z najlepších. Je neuveriteľné, ako je nastavený a môže byť vzor pre mnohých mladých hráčov," povedal Hamšík ohľadom Pekaríka. Obaja boli súčasť tímu, ktorý na ME 2016 uhral s Anglickom postupovú remízu 0:0: "Ten zápas si pamätám, bol to historický moment, dokázali sme remizovať s Anglickom. Vždy sa o nich píše, že teraz je ten správny čas a od tohto tímu čakajú všetci veľké veci."

Slovenský tím neskrýva pred osemfinále postupové ambície. V tomto duchu sa nechal počuť okrem Calzonu aj brankár Martin Dúbravka. Ich slová potvrdil aj Hamšík a pripomenul, že Slovensko disponuje pred náročným zápasom celým 26-členným tímom. "Je naozaj skvelé, že tu máme k dispozícii 26 najlepších hráčov Slovenska, ale chcem ich mať všetkých zdravých. Čaká nás náročný zápas, poďme do toho a urobme historický moment pre Slovensko," dodal Hamšík. 

Súvisiace články