Oblačno
30°
Bratislava
Melánia
30.6.2024
Čaká Černáka zmena dresu? Jeho klub musí spraviť ťažké rozhodnutie
Zdielať na

Čaká Černáka zmena dresu? Jeho klub musí spraviť ťažké rozhodnutie

Zdroj: Tampa Bay Lightning

TAMPA / Floridských panterov ešte len čakajú oslavy zisku historicky prvého Stanleyho pohára, ale v ostatných kluboch už naplno riešia, s akým kádrom pôjdu do novej sezóny. Zmeny sa očakávajú aj v Tampe a mohli by sa dotknúť aj Erika Černáka.

NHL je v prvom rade biznis

Blesky majú podpísaných zatiaľ osemnásť hráčov a najväčší otáznik visí nad kapitánom Stevenom Stamkosom, ktorý je momentálne bez zmluvy. V Tampe by rád zostal, klub by ho aj chcel, lebo je stále produktívnym lídrom, ale všetko sa to musí zmestiť do platového stropu, kde má Tampa približne päťmiliónový priestor. Lenže nerieši iba Stamkosa, ale aj ďalších hráčov, vrátane hviezdneho švédskeho obrancu Victora Hedmana, ktorý je dohodnutý ešte na jednu sezónu.

A tak je možné, že sa blesky zbavia niekoho s exkluzívnou zmluvou. Do úvahy by prichádzal aj Erik Černák so sedemročným kontraktom a platom viac ako päť miliónov ročne. Niežeby Černák Tampe v prípade výmeny nechýbal, ale NHL je v prvom rade biznis s dlhodobými cieľmi. A klub navyše získal aj Ryana McDonagha z Nashvillu, ktorý by mal mať miesto medzi štyrmi najlepšími obrancami.

Súvisiace články