Oblačno
30°
Bratislava
Melánia
30.6.2024
Calzona po Rumunsku: Čaká nás zápas života, chceme dominovať a zvíťaziť
Zdielať na

Calzona po Rumunsku: Čaká nás zápas života, chceme dominovať a zvíťaziť

FRANKFURT / Slovenská futbalová reprezentácia sa prebojovala do osemfinále Eura, kde ju čaká Anglicko. V mimoriadne vyrovnanej skupine E, v ktorej získali všetky tímy po štyri body, spečatili sokoli postup remízou 1:1 s Rumunskom.

​Pred Calzonom bola reprezentácia v tieni

Keď prišiel Calzona na Slovensko, reprezentácia bola viac v tieni ako na výslní. Prvé zápasy pod jeho taktovkou boli rozporuplné, ale to bolo už dávno. "Som spokojný, že sme postúpili. Vieme kde sme začínali. V rebríčku sme boli v šiestej desiatke. Prvé zápasy pod mojím vedením nám nevyšli, ale stále sa zlepšujeme," teší sa z úspechu tréner slovenskej reprezentácie Francesco Calzona.

Hoci má Calzona medzi Rumunmi veľa priateľov, na remízu, znamenajúcu postup pre oboch, nehral. "Chceli sme vyhrať. Loptu sme držali častejšie ako súper a boli sme nebezpeční. Aj v závere sme hrali na víťazstvo," poznamenal Calzona. Belgicko, San Maríno alebo Rumunsko, bez ohľadu na súpera, tréner vždy žiada ofenzívny prejav. "Hráme útočný futbal, lebo mne sa takýto štýl jednoducho páči. Som rád, že ma chlapci počúvajú,"

​Čaká nás zápas života, tvrdí Calzona

Slováci postupom zo skupiny svoj základný cieľ splnili. Ten sa ale zmenil a teraz je na rade Anglicko"Vždy keď dosiahnem nejaký cieľ, vytýčim si ďalší. Teraz nás čaká zápas života. Osemfinále takým bude. Netuším, kde sú limity tohto mužstva, ale chceme dominovať a víťaziť," uviedol Calzona. Zápas AnglickoSlovensko je na programe v nedeľu (30.6.) v Gelsenkirchene. 

Súvisiace články