Oblačno
30°
Bratislava
Melánia
30.6.2024
Futbalová hystéria pokračuje: Slovenskí fanúšikovia pred zápasom pochodovali
Zdielať na

Futbalová hystéria pokračuje: Slovenskí fanúšikovia pred zápasom pochodovali

FRANKFURT / Futbalové majstrovstvá Európy nemotivujú k čo najlepšiemu výkonu iba hráčov, no i fanúšikov. Zábery na tisícky skandujúcich Holanďanov či Škótov inšpirovali aj tých našich. Pred postupovým zápasom s Rumunskom sa húfne vybrali na pochod. Vo Frankfurte tiahli od fanzóny až na štadión, s novými chorálmi na perách. A my sme boli pri tom.

​Fanúšikovia chceli vyskúšať niečo nové

Spolu s fanúšikmi Slovenska sme sa pred štadiónom Eintrachtu stretli už tri hodiny pred zápasom. Sektor sokolov je beznádejne vypredaný. S novou choreografiou aj pokrikmi veria, že ďalšie rendezvous si dajú v osemfinále. "My fandíme celému Slovensku - východ, západ, stred, to je úplne jedno. Berieme tri body a myslím si, že Frankfurt padne," povedal jeden z fanúšikov v ankete.

​Organizátorom pochodu niečo také u našich fanúšikov chýbalo, a tak to zobrali do vlastných rúk. "My skúšame, je to náš prvý pokus, tak snáď budeme trošku úspešní a chceme naozaj chalanov podporiť, trošku nažhaviť, aby sme vyskúšali nové pokriky," uviedol organizátor pochodu Július Turček. Inšpirovali sa zahraničím a veru mali kde. Škóti si šampionát užívajú od prvého dňa. Hymnou pri každom jednom zápase naplnia štadión. A mimo neho? Gajdami plašia pouličné zvieratá.

Najlepší fanúšikovia sú zatiaľ Holanďania

Pre trochu, nazvime to, modernejší štýl, treba ísť za Holanďamni. Čo si o nich myslia miestni nemeckí dôchodcovia, sa radšej nepýtame. "Najlepší za mňa, minimálne z toho, čo som videl, aj z tých videí aj z toho všetkého, čo bolo na sociálnych sieťach, boli asi tí Holanďania. Zaplavili ulice a bolo vidieť, že oranžová armáda je v plnom prúde," skonštatoval komentátor JOJ Šport Tomáš Horváth.

A snáď ste nezabudli na outsiderov z Islandu, ktorí celý svet uchvátili v roku 2016. Najprv po šokujúcej výhre proti Anglicku. A potom doma - za účasti azda celého ostrova. Všetky videá z osláv si môžete pozrieť vo videu.

Súvisiace články